Home / NOVOSTI / SVIJET / London otvoreno krši međunarodne norme

London otvoreno krši međunarodne norme

Moskva – London otvoreno krši međunarodne norme odbijanjem da obezbijedi ruskim diplomatama konzularni pristup bivšem ruskom agentu Sergeju Skripalju i njegovoj ćerki Juliji u Solsberiju, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema riječima Zaharove, Rusija je u više navrata predložila britanskim vlastima putem zvaničnih kanala saradnju u istrazi i zatražila informacije o njihovom zdravstvenom stanju.

“Dopisi u tom smislu poslati su putem ruske Ambasade u Londonu 6, 13, 14. i 22. marta”, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je Britanija na legitimne zahtjeve Rusije i konstruktivne prijedloge o saradnji odgovorila ćutanjem ili nekompetentnim odgovorima.

“Vidimo očigledne prepreke za pristup ruskih predstavnika ruskim državljanima u bolnici”, rekla je ona, prenio je TASS.

Ona je dodala da Britanija time otvoreno i bez oklijevanja krši međunarodne pravne norme, posebno bilateralnu Konzularnu konvenciju iz 1968. godine.

“Mi ćemo uskoro da objavimo listu pitanja za britansku stranu. Ta pitanja predata su putem zvaničnik kanala i o njima je govorio više puta ruski ambasador u Britaniji Aleksandar Jakovenko”, rekla je Zaharova.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

PARIZ, – Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos ...