Home / NOVOSTI / SVIJET / London otvoreno krši međunarodne norme

London otvoreno krši međunarodne norme

Moskva – London otvoreno krši međunarodne norme odbijanjem da obezbijedi ruskim diplomatama konzularni pristup bivšem ruskom agentu Sergeju Skripalju i njegovoj ćerki Juliji u Solsberiju, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema riječima Zaharove, Rusija je u više navrata predložila britanskim vlastima putem zvaničnih kanala saradnju u istrazi i zatražila informacije o njihovom zdravstvenom stanju.

“Dopisi u tom smislu poslati su putem ruske Ambasade u Londonu 6, 13, 14. i 22. marta”, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je Britanija na legitimne zahtjeve Rusije i konstruktivne prijedloge o saradnji odgovorila ćutanjem ili nekompetentnim odgovorima.

“Vidimo očigledne prepreke za pristup ruskih predstavnika ruskim državljanima u bolnici”, rekla je ona, prenio je TASS.

Ona je dodala da Britanija time otvoreno i bez oklijevanja krši međunarodne pravne norme, posebno bilateralnu Konzularnu konvenciju iz 1968. godine.

“Mi ćemo uskoro da objavimo listu pitanja za britansku stranu. Ta pitanja predata su putem zvaničnik kanala i o njima je govorio više puta ruski ambasador u Britaniji Aleksandar Jakovenko”, rekla je Zaharova.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...