Home / NOVOSTI / HRONIKA / Ljudska dobrota obradovala sedam porodica *(TONSKI PRILOG)

Ljudska dobrota obradovala sedam porodica *(TONSKI PRILOG)

Sreća za 30 mališana i 11 roditelja

Zemljaci iz Australije poslali hranu i higijenske pakete

MODRIČA – Za sedam višečlanih porodica slabog materijalnog stanja podeljeni su higijenski i paketi hrane u vrednosti do 300 maraka. Pomoć su obezbedili zemljaci koji su nekada živeli u opštini Odžak, a danas žive i rade u Australiji.

Slađan i Milijana Arsić imaju sedmero dece. Najstariji Aco kaže da je prosečan učenik, da bi želeo imati igračke i lap top. Ne zna da živi u tuđoj kući, pa tu muku dete i ne razume.

„Imam 11 godina. Dobar sam učenik šestog razreda. Treba mi bicikl, lap top, igračke“, rekao je.

Majka Milijana ima mnogo želja, ali krov nad glavom je prioritet ove brojne porodice.

„Aleksandar, Nebojša, Nemanja, Nikolina…Jedno dete je bolesno i imamo iznos na ime tuđe nege. Živimo od dečijeg doplatka. Suprug ide u dnevnice. Treba nam kuća jer mi živimo u vikendici koja je vlasništvo Ministarstva za izbegla i raseljena lica“, rekla je majka sedmero dece.

VIDAKOVIĆEVA I TATIĆ DOSTAVILI POMOĆ PORODICI ARSIĆ

 

Potreban krov nad glavom

Radenko (31) i Jovanka (27) Lukić ostali su bez kuće u Donjoj Paležnici, na Trebavi. Klizište je uništilo njihov dom. Sa četvero dece došli su u Skugrić i tu su podstanari. Radenko u dnevnicama zaradi kiriju. Jelena, Gosto, Radmila i Svetlana su vesela deca sa svojim željama.

„Borimo se. Mora se raditi. Kada neko pozove, idem u dnevnice. Borba za preživljavanje. Nemamo kuću, to nam je najveći problem. Sanjam dan da solidno živim, da ne moram tražiti kuću. Da imamo svoj krov nad glavom“, kaže Radenko Lukić.

POMOĆ OBRADOVALA I PORODICU LUKIĆ

Zemljaci brinu o svojima

Pomoć višečlanim porodicama uručili su Ljubica Vidaković, te Nenad Tatić, predsednik Mesne zajednice Dobrinja.

„Radi se o ljudima iz Australije koji žele da pomognu decu koja teško žive. To su Borislav Vidaković, Lazo Tatić, Stanislav Tatić, Đoko Mršić i Aco Đurić. Izbegli su u Australiji, sada imaju i hoće da pomognu zavičaj i decu koja loše žive. Ja sam penzioner, imam vremena i sa svojom rodbinom sam angažovala se da pomoć stigne na pravu adresu. Ima još primera poput onih koji su sada dobili pomoć“, rekla je Ljubica Vidaković.

Higijenske i pakete hrane dobilo je 7 višečlanih porodica, pa će predstojeće praznike zadovoljni dočekati 30 mališana i 11 roditelja.

Slađan JEREMIĆ

 

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...