Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Završen Sajam rukotvorina “Tradicija i ja” *(FOTO)

MODRIČA: Završen Sajam rukotvorina “Tradicija i ja” *(FOTO)

MODRIČA – Takmičenjem kulturno-umjetničkih društava u Modriči je završen 11. Sajam rukotvorina “Tradicija i ja” tokom kojeg su predmete rađene na tradicionalan način predstavila 43 izlagača iz Republike Srpske.

Izložbu rukotvorina, edukativnu radionicu “Pletenje predmeta od pruća” i koncert šest kulturno-umjetničkih društava /KUD/ sa prostora Modriče, kojim je manifestacija sinoć svečano zatvorena, posjetilo je nekoliko stotina građana Modriče i susjednih opština.

Zamjenik načelnika opštine Nikola Savić rekao je, zatvarajući Sajam, da je manifestacija, koju pod pokroviteljstvom opštine organzuje Turistička organizacija Modriča, ispunila očekivanja.

Savić je istakao da je na Sajmu uspješno predstavljena kulturna baština Modriče i ove regije.

– Modriča posebnu pažnju posvećuje radu kulturno-umjetičnih društva koja na prostoru ove opštine okupljaju više stotina mladih – rekao je Savić koji je KUD-u “Zavičaj” iz mjesne zajednice Modriča pet uručio nagradu za osvojeno prvo mjeto.

Član žirija Dejan Stojanović rekao je da je na prvom takmičenju KUD-ova učestvovalo šest od devet društava koja postoje u Modriči.

Stojanović je naglasio da je KUD “Zavičaj” scenskim nastupom ostavio najbolji utisak na tročlani žiri, koji su činili i predstavici Ministarstva, trgovine i turizma Repbulike Srpske Jelena Kerkez i Turističke organizacije Republike Srpske i Branka Mihailović.

Drugo mjesto pripalo je KUD-u “Modriča”, dok je treće mjesto osvojio KUD “Zoran Tomušilović” iz Dugog Polja i Botajice, koje je inicijator koncera.

Direktor Turističke organizacije Modriča Aleksandra Tošanović rekla je da sajam prerasta u regionalnu maniFestaciju, kojom se promoviše ručna radinost i povezivanje proizvođača različitih vrsta rukotvorina sa potencijalnim kupcima.

Proizvode i usluge u Velikoj sali Srpskog kultrunog centra predstavili su izlagači iz Brčkog, Banjaluke, Vukosavlja, Dervente, Doboja, Prijedora, Šamca i Modriče.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...