Home / NOVOSTI / HRONIKA / KOPRIVLJANSKI RADIO – ČETIRI GODINE USPJEŠNOG RADA

KOPRIVLJANSKI RADIO – ČETIRI GODINE USPJEŠNOG RADA

Prije nekliko dana naišli smo na kratku objavu Zorana Kostadinovića, vlasnika i urednika Koprivljanskog Radija, i on u objavi navodi:

19.06. 2016 u Koprivni Koprivljanski radio je obilježio 4. godišnjicu postojanja. U uživo programu slavlje su uveličali gosti: Izvorna grupa “Jagoda i Veseli prijatelji” i izvona grupa “Skitnice” Vlasnik i urednik Koprivljanskog radia Zoran Kostadinović se zahvaljuje svima koji su nas podržavali ove 4 godine i nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti da vas uveseljavamo.

KOPRIVLJANSKI RADIO 2016 - NASLOVNA

Za naše sugrađane koji do sada možda nisu pratili program ovog internet radija da napomenemo da, progam se emituje 24 časa a svake večeri u terminu od 20:30 do 23:00h ide emisija uživo “Dobro veče rodni kraju” čiji je osnovni sadržaj ispunjavanje muzičkih želja, uživo uključenja u pragram, čitanje SMS poruka slušalaca. itd.
Poslije 23:00 časa je noćni program propračen dobrom narodnom i izvornom muzikom, bez reklama, samo muzika i tako do 08:30 časova.

Koprivljanski radio ima svoju oficijelnu internet stranicu a ovdje je direktan link: Koprivljanski radio.


KOPRIVLJANSKI RADIO 2016 (4)

Ovaj jubilej Koprivljanskog radija bio je povod da razgovaramo sa Zoranom Kostadinovićem, i on je za portal modričainfo odgovorio na nekoliko naših pitanja.

modričaINFO: Koji je bio najljepši, a koji  najteži trenutak u radu radija za ove četiri godine ?

Zoran: Najteži trenutci su bili naravno na početku našeg radia, to jest odmah nakon osnivanja radia, jer tako rekući krenuli smo od ničega ali eto zahvaljujući dobrim ljudima i sponzorima koji su nam uglavnom donirali veći dio opreme uspjeli smo da nastavimo dalje. Najljepši trenutci su nam bili takođe na početku jer smo se prijatno iznenadili, pošto smo odmah na početku dobili veliku podršku od ljudi iz dijaspore, kako finansijski tako u opremi.

modričaINFO: Recite nam ukratko, koje su osnovne karakteristike radija, doseg, broj slušalaca u zemlji i dijaspori?

Zoran:  Naš radio je muzičkog karaktera. Pokušavamo prije svega da uveseljavamo naše ljude koji žive i rade daleko od rodnog kraja i da im na taj način ublažimo ćežnju za rodnim krajem.
Inače, slušaju nas širom svijeta a najveću slušanost imamo u Švajcarskoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji itd…Uglavnom, najviše slušalaca imamo u dijaspori.

modričaINFO:  Kako funkcioniše internet radio, koje su prednosti i kako se sve može slušati?

Zoran:  Internet radio ima veliku prednost za razliku od zemaljskog i satelitskog prenosa jer se može slušati bilo gdje u svijetu a zahvaljujući razvoju tehnike, npr. na pametnim telefonima na bilo kom mjestu.

modričaINFO:  Osoblje radije, tj. ko vam pomaže u radu i ko Vam daje najveću podršku ?

Zoran:  Što se tiće osoblja, nas ukupno ima četvoro, ali niko nije stalno zaposlen, uglavnom jedan od nas je uvijek tu koji se brine o svemu, a za emisije i ostalo radimo po dogovoru. Naravno zahvaljujući sponzorima uspijevamo da opstanemo jer nam oni uglavnom plaćaju većinu naših troškova.

modričaINFO:  Koji su vam ciljevi, želje i namjere u budućnosti ?

Zoran:  Naša želja i prvenstveni plan u budućnosti je da se preselimo u prave prostorije u centar sela i da se pored ostalog možemo slušati i putem satelita.

Na kraju, Zoranu i njegovoj ekipi možemo poželjeti još dugo godina uspješnog rada sa nadom da će ipak neko čuti njihovu želju za prostorom u centru sela te da će im se pomoći u tom naumu.

Autor: modričaINFO / Zlatko Huravik, urednik portala

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...