Home / NOVOSTI / HRONIKA / Konstitutivna sednica SO Modriča: IZABRANA ZAKONODAVNA I IZVRŠNA VLAST *(TONSKI ZAPIS)

Konstitutivna sednica SO Modriča: IZABRANA ZAKONODAVNA I IZVRŠNA VLAST *(TONSKI ZAPIS)

Poziciju čine SNSD, DNS, SP RS i HDZ BiH

MODRIČA – Na danas održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Modriča izabrana je nova izvršna i zakonodavna vlast u ovoj lokalnoj zajednici. Skupštinsku većinu čine SNSD sa  9, DNS i Socijalistička partija po tri odbornika, a podršku će imati od dva odbornika PDP-a i jednim HDZ BiH.

Na osnovu koalicionog sporazuma, za predsednika SO Modriča izabran je Siniša Nikić iz Demokratskog narodnog saveza, a za potpredsednika Velibor Cvijić iz Socijalističke partije RS. Novi sekretar SO Modriča biće Aleksandra Đurić iz DNS-a. Nikić je precizirao prioritete u naredne 4 godine.

„Verujem da ćemo blagovremeno i efikasno ostvarivati zacrtane ciljeve. Da ćemo raditi po slovu zakona, biti pravovremeni i za primer svima. Želim da u Modriči dominira parlamentarna demokratija, da svako može reći i delovati u okviru ustavnih mogućnosti i da u skupštinskim raspravama nikada ne bude disonantnih tonova“, kaže Nikić.

mladen-krekic-polaze-zakletvu

MLADEN KREKIĆ POLAŽE ZAKLETVU

Položena svečana zakletva

Načelnik Modriče, SNSD-ovac Mladen Krekić, predložio je, a odbornici usvojili predlog da Nikola Savić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata i u naredne četiri godine bude zamenik načelnika Modriče. Imenovani su i VD načelnika 4 opštinska  odelenja iz SNSD-a koji su na tim pozicijama bili i u minulom mandatu. Polaganjem svečane zakletve svi izabrani funkcioneri i načelnik opštine obavezali su se da će raditi u interesu napretka i daljeg razvoja ove lokalne zajednice.

„Za ovaj narod i ovaj grad da bude bolje. Sve je bitno. Od boljeg života penzionera, od izgradnje infrastrukture, većeg zapošljavanja, pitanja boračke populacije i drugih važnih pitanja. Potrebna je saradnja i razumevanje svih, jer sva ta pitanja iziskuju mnogo napora i rada“, poručio je Krekić.

SO Modriča broji 27 odbornika. Opoziciono će delovati 7 odbornika SDS-a, te po jedan iz NDP i Seljačke stranke RS.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...