Home / DAN OPŠTINE 2015 / KONCERT ORKESTRA HARMONIKA ODUŠEVIO MODRIČANE

KONCERT ORKESTRA HARMONIKA ODUŠEVIO MODRIČANE

Orkestar harmonika OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika svojim nastupom povodom Dana opštine – Vidovdana 25. juna 2015. godine na Trgu dr Milana Jelića ponovo je oduševio modričane.  Oni su početkom decembra 2014. godine nastupili u Kino Sali Srpskog kulturnog centra povodom održavanja sajma „Tradicija i ja“.

Orkestar je osnovan 1997. godine kao školska sekcija. Do sada su nastupili u Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Njemačkoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i u Republici Srpskoj. Posebno se ponose učešćem na otvaranju Olimpijskih igara u Sočiju – Rusija.

„Teško je  pronaći riječi da se opiše ono kako se osjećam. Prelijepo veče u našem gradu. Ovaj orkestar drugi put gostuje kod nas. Željeli smo da ova divna djeca zajedno sa svojim nastavnikom budu učesnici proslave Dana opštine Modriča. Veselje i pjesma, sve su harmonike svirale ko jedna, što je nevjerovatno. Želimo im srećan put u Kanadu gdje će se takmičiti i predstavljati Republiku Srpsku i nadam se da će osvojiti prvo mjesto“, rekao je načelnik opštine Mladen Krekić.

Slavko Nikolić, nastavnik muzičke kulture u OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika u izjavi za medije je rekao:“ Zahvaljujem se načelniku i građanima što su nas ovako lijepo dočekali, podržali i uvijek ćemo se odazvati jer stvarno nam je prelijepo ovdje. Obogatili smo repertoar, imamo mnogo nastupa i mnogo koncerata. Imamo veliku finansijsku podršku od Vlade Republike Srpske i opštine Ugljevik.“

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...