Home / NOVOSTI / BiH / Joviša Kovačević najbolji poslodavac

Joviša Kovačević najbolji poslodavac

Joviša Kovačević, donedavni direktor JP “Protivgradna preventiva RS” dobio je Zlatnu plaketu za najboljeg poslodavca u prošloj godini, koju mu je dodijelio Sindikat poljoprivrede i prehrambene industrije.

Zlatnu plaketu za najboljeg poslodavca u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije dobio je Joviša Kovačević. Ovo priznanje dodieljuje se već drugu godinu poslodavcima u preduzećima koja imaju sindikalne organizacije. Joviša Kovačević bio je četiri godine na čelu “Protivgradne preventive RS”, a krajem prošle godine je penzionisan.

Zlatnu plaketu Kovačeviću uručio je Aleksandar Tomić, predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije RS.

Plaketa ide u prave ruke jer se radi o čovjeku koji treba biti uzor mlađim poslodavcima i u pogledu ostvarivanja radničkih prava i u investiranju i proširenju preduzeća. Joviša Kovačević je dosljedno poštovao dostojanstvo i pravo svakoga radnika, rekao je Tomić.

Dobitnik zlatne plakete sindikata Joviša Kovačević rekao je da je bio direktor mnogih preduzeća od davne 1974. godine i da su mu radnici uvijek bili na prvom mjestu.

Sigurno je da ova plaketa ne bi bila u mojim rukama da nije bilo mojih radnika i saradnika. Ponosan sam na njih ali i na činjenicu da mi je ovo priznanje došlo u prvim penzionerskim danima, kada u dosta slučajeva ljudi budu zaboravljeni. Eto, na sreću ja nisam zaboravljen i veoma emotivno doživljavam ovaj častan trenutak, rekao je Kovačević.

Nagrada sasvim pravično rješenje

Joviša Kovačević bio je u posljednje četiri godine direktor Javnog preduzeća “Protivgradna preventiva RS” i ostat će upamćen kao inicijator i izvršilac kapitalne investicije modernizacije i proširenja protivgradne djelatnosti, vrijedne 25 miliona konvertibilnih maraka.

Njegov nasljednik Tihomir Dejanović kaže da “Protivgradna preventiva” ide uzlaznom putanjom, te da je Kovačević podigao visoko ljestvicu uspjeha.

Preduzeće grabi krupnim koracima naprijed i u pogledu modernizacija, a i teritorijalnog širenja. Riječ je o veoma zdravom preduzeću, sačinjenog od tima stručnjaka koji rade veoma odgovoran i sofisticiran posao. Svjesni smo težine i odgovornosti zadatka i od toga da od nas zavisi ishod poljoprivredne proizvodnje, pa odgovorno idemo dalje, kaže aktuelni direktor “Protivgradne preventive RS” Tihomir Dejanović.

Predviđena plaketa za najgoreg poslodavca nije dodijeljena, ali je predstavljena

Zanimljivo je da je Sindikat poljoprivrede i prehrambene industrije pripremio plaketu i za najgoreg poslodavca, ali je nije dodijelio iako se smatra da potencijalnih laureata ima. Predsjednik Tomić ovaj čin smatra kao svojevrsnom opomenom, nadajući se da će neodgovorni poslodavci krenuti ka otklanjanju nepravilnosti u svom radu ili sići sa rukovodeće scene.

Podaci jasno govore da se u poljoprivrednim preduzećima u kojima djeluje sindikat radnička prava ostvaruju u skladu sa zakonskim propisima.

Izvor: agroclub

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...