Home / IZBORI 2014 / Jovičić: Prioriteti zapošljavanje i ekonomska stabilnost

Jovičić: Prioriteti zapošljavanje i ekonomska stabilnost

FOČA – Kandidat Stranke pravedne politike /SPP/ za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić poručio je danas da će otvaranje novih radnih mjesta, uspostavljanje ekonomske stabilnosti, uz racionalno korišćenje prirodnih bogatstava u skladu sa opštim interesima građana Srpske, biti osnovni prioritet SPP-a.

On je istakao da ove političke ciljeve SPP misli ostvariti stvaranjem povoljne ukupne klime, političke, ekonomske i socijalne, pri čemu će svi građani biti podjednako bitni bez obzira na svoje političko mišljenje, saopšteno je iz SPP-a.

“Za ostvarivanje ovog cilja neophodno je modernizovati obrazovni sistem u cijelosti, graditi otvoreniju saradnju sa svijetom, sistemski preispitati privatizacije koje su do sada izvršene. Omogućiti domaćim privrednicima da se uključe u tržišne tokove jer se jedino tako može stvoriti brz ekonomski rast i bolji standard za sve građane Srpske”, istakao je Jovičić prilikom posjete opštinama Foča i Rudo.

On je ocijenio da je najveći problem Srpske i BiH loša kadrovska politika, neadekvatni ljudi na ključnim pozicijama.

Kandidat SPP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Goran Zmijanjac rekao je da je “partokratija koja vlada u cijeloj BiH uzrok svih zala koje pogađaju narod, a to je su, prije svega, korupcija, nezaposlenost i kriminal”.

On je poručio da će se, ukoliko bude izabran, boriti za politiku harmonizacije odnosa sva tri naroda, kao i harmonizaciju odnosa Republike Srpske i Federacije BiH.

“Kao predstavnik srpskog naroda na prvom mjestu će mi biti interesi Republike Srpske, što podrazumijeva da Srpskoj vratim ustavni položaj u BiH, odnosno da cijelu BiH vratimo u ustavni položaj i da vratimo vladavinu zakona”, rekao je Zmijanjac.

On je istakao da je od Dejtona do danas građanima BiH najviše nedostajalo rada i pravde i zato će se SPP zalagati za uspostavljanje sistema u kojem će pravda biti dostupna svima, naglasivši da je samo u takvom sistemu moguće obezbijediti da se više ulaže i radi.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Đokić: Usmjeriti pažnju na energetiku

DERVENTA – Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je večeras u Derventi da je potrebno usmjeriti daleko više pažnje u oblast energetike i agrarne privrede, te da to mora ...