Home / IZBORI 2014 / Dodik: Srpska – nacionalni interes Srba

Dodik: Srpska – nacionalni interes Srba

KOZARSKA DUBICA – Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je postojanje Srpske nacionalni interes Srba i da bi, bez obzira koliko je život danas težak, bio još teži da nema Republike Srpske.

“Ne smije niko da ne voli Republiku Srpsku bez obzira koliko mu je život težak. Graditi društvo nije ni malo jednostavno, ni lako. Ne smije se izgubiti povjerenje u intitucije jer se tako gubi povjerenje u Republiku Srpsku”, poručio je Dodik članovima i simpatizerima SNSD-a na centralnom predizbornom skupu te stranke u Kozarskoj Dubici.

On je dodao da se snaga naroda izražava snagom institucija i podsjetio na niz infrastrukturnih i drugih projekata koje je SNSD realizovao u toj i svakoj drugoj opštini Republike Srpske.

Dodik je pozvao birače u Kozarskoj Dubici da glasaju za kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i druge kandidate SNSD-a, koji će nastaviti da djeluju na jačanju i zaštiti Srpske i njenih istitucija.

On je podsjetio da Srpska ranije nije imala nijednog međunarodnog prijatelja, a da se danas uspješno sarađuje sa Rusijom, Izraelom, Srbijom kao maticom i drugim državama.

Cvijanovićeva je poručila članovima stranke i simpatizerima SNSD-a u Kozarskoj Dubici da na predstojećim izborima biraju pobjednike i državnike, odgovornu i narodnu vlast kakvu predstavlja SNSD.

“Ovako se okupljaju pobjednici, koji nikada nisu izdali svoj narod, a oni drugi jesu kada su prenosili nadležnosti i finansijsku suverenost sa entiteta na BiH. To je nacionalna izdaja”, poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić izjavio je da osam godina vladavine SNSD-a sa predsjednikom Miloradom Dodikom predstavlja period političke stabilnosti u kojem su relizovani brojni kapitalni projekti.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pantelija Ćurguz izjavio je da politički koncept SNSD-a i koalicionih partnera daje najveće garancije za razvoj i očuvanje Srpske i naglasio da ne postoji ništa što je od toga važnije.

Ćurguz je poručio da mu je drago da je grad u kome živi pokazao poštovanje prema predsjedniku Dodiku i kandidatima SNSD-a.

“Vjerujem da će ovi ljudi, koji su već stasali u državnike, dobiti podršku 12. oktobra”, rekao je Ćurguz.

Na skupu su govorili i kandidati SNSD-a za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske Jovica Šuman i Jelena Gubić Lužija, potpredsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica Dragan Mataruga i nosilac liste za Narodnu skupštini u izbornoj jedinici jedan Drago Tadić.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Đokić: Usmjeriti pažnju na energetiku

DERVENTA – Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je večeras u Derventi da je potrebno usmjeriti daleko više pažnje u oblast energetike i agrarne privrede, te da to mora ...