Home / NOVOSTI / HRONIKA / Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča: BIĆE MNOGO IZAZOVA I U 2021. GODINI

Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča: BIĆE MNOGO IZAZOVA I U 2021. GODINI

MODRIČA – U susret Novoj godini i božićnim praznicima, razgovarali smo sa Jovicom Radulovićem, načelnikom Modriče. Govorio je o planovima za naredni period, poželevši Modričanima i svim našim čitaocima dobro zdravlje i svaku sreću u 2021.godini.
Novoizabrani načelnik Modriče Jovica Radulović svestan je da su vremena teška, pandemija ih je učinila još težim, ali se nada da dolaze bolji dani.

Gospodine Raduloviću, da ovaj blic razgovor započnemo ovako: kako ste Vi videli značajnu podršku sugrađana da prvi čovek Modriče u naredne 4 godine budete Vi?

-Želim da pozdravim sve vaše čitaoce. Nakon lokanih izbora, održanih 15.novembra, rezultati su bili značajno u moju korist. Opredeljenje građana bilo je veliko. To samo govori o jednoj obavezi koja stoji preda mnom. To jeste velika podrška sugrađana, ali to je i ogromna obaveza za naredni mandatni period. Obaveza za sve nas, ali, pre svega, za mene kao prvog čoveka Modriče, ali i obaveza čitavog mog kabineta koji će biti formiran od strane skupštinske većine. Ovo je i obaveza ne samo vlasti i vladajuće koalicije, to će činiti i obavezu opoziciji. Da i ona bude na visini zadatka i da odgovori svim obavezama koje opoziciju čekaju u narednom periodu. Konstruktivna opozicija biće vetar u leđa mom budućem radu. Eto, tako očekujem da se stvari odvijaju u ovom mandatnom periodu, a očekujem pomoć svih dobronamernih ljudi, svih sugrađana. Pomoć svakog pojedinca je bitna kako bi krenuli u naredne pobede i u nove radne zadatke.

Šta će vam biti prioriteti u radu u mandatu koji je na svom početku?

-Ono što svi očekuju, i ovde u Modriči i generalno u Republici Srpskoj, jeste pokušaj da se i Modriča i Republika Srpska odvedu tamo gde to one zaslužuju. Geografski položaj Modriči pruža mnogo, trebamo to iskoristiti, kao i sve infrastrukturne projekte Vlade Republike Srpske. I one projekte koji će biti finansirani od strane EU. Projekte vezane za izgradnju Koridora 5C, kao i Auto-puta Vukosavlje – Rača. Mi sve to moramo dočekati spremni, to sam govorio i u predizbornoj kampanji. Moramo adekvatno odgovoriti na sve izazove koji stoje pred nama. Sa finansijskog aspekta 2021.godina biće izuzetno teška, pandemija ostavlja duboke tragove na lokalne budžete. Ipak, moramo pokušati prevazići sve to i da negde od maja meseca imamo određeni privredni rast i razvoj. Trebamo se svi posvetiti osnaživanju privrede i novom zapošljavanju, privlačenju inostranih investicija. To je jedan od glavnih zadataka mene i mojih saradnika u narednom periodu.

Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča

Vama, Vašim saradnicima i svim građanima Modriče, zapravo svim dobrim ljudima širom sveta dosta zdravlja, lične i porodične sreće u 2021.godini. Koja je Vaša poruka i svojim sugrađanima i svima koji ovo budu čitali, a u susret predstojećim praznicima?

-Vama lično, svima koji ovo budu čitali, svim sugrađanima, svim građanima Republike Srpske i BiH neka 2021.godina donese dosta lične i porodične sreće. Pre svega i svima nama da podari zdravlje. Da nas zaobiđu sve teške situacije koje je pandemija donela brojnim pojedincima i našim porodicama. Budimo odgovorni i disciplinovani. Apelujem da poštujemo sve mere propisane od svih nivoa vlasti i da tako izađemo zdravi iz situacije koja nas je snašla. Ponoviću, ispred nas je teška godina, ali jedinstveni možemo ići napred. Kao načelnik svih građana Modriče boriću se za svakog pojedinca, a svi moji saradnici biće na raspolaganju svim sugrađanima i da pokušamo tim ljudima da olakšamo 2021.godinu koliko to bude moguće. Sve pozdravljam, cenim i svako dobro želim.

Dakle, ovu lokalnu zajednicu čekaju novi projekti, ideje i nastojanja da ovaj grad svakim danom bude sve lepši i razvijeniji. Doduše, Modriču čekaju i novi izazovi, iskušenja, ali u Novoj godini svi se nadaju da se 2020.ne može ponoviti. Da će pandemija postati prošlost, da ćemo svi biti boljeg zdravlja i raspoloženja. I da se novom energijom ide u odlučnija pregnuća…

Autor / Foto: Slađan JEREMIĆ

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...