Home / MAGAZIN / POSAO / Jahorina čeka snijeg

Jahorina čeka snijeg

JAHORINA – Olimpijski centar “Jahorina” uređuje ski-staze i priprema turističko-ugostiteljske objekte za predstojeću zimsku sezonu, što je praćeno adekvatnim marketinškim akcijama.
 

Rukovodilac marketinga i prodaje OC Dragan Sokolović navodi za Srnu da je u septembru pokrenuta velika akcija zamjene ski-pasa za skijaše koji su zimus imali sezonske karte, a nisu ih mogli koristiti znog nedostatka snijega.

Istovremeno, formirane su  i nove cijene usluga na skijalištu i u hotelu “Bistrica”.

Nove cijene ski-pasa jeftinije su u odnosu na prošlu godinu za desetak  odsto, a uvedeno je i nekoliko novih modela  za koje svi vjeruju da će biti veoma interesantni za skijaše.

Sokolović pojašnjava da je riječ o ski-pasu za radne dane po povoljnoj sezonskoj cijeni od 250 KM. Dnevni ski-pas u radnim danima biće jeftiniji nego za dane vikenda i iznosiće 33 KM, a vikendom, kao i do sada, 37 KM.

OC “Jahorina” za ovu ski-sezonu obezbijedio je u hotelu “Bistrica“ raznovrsne kulturno-zabavne sadržaje sa značajnijim povećanjem nivoa i kvaliteta usluga smještaja i boravka gostiju.

“Pripremamo mnoga iznenađenja za naše goste, tipa tematskih zabavnih večeri, prigodnih druženja, prezentacija gastro-ponude, a u pripremi je i klub koji će baštiniti tradiciju `ZOI 84`, najavljuje Sokolović.

Privode se  kraju radovi na remontu kosog transporta, ski-liftova i žičara, kao i uređenje ski-staza, te izgradnja novog parkinga na lokaciji kod Vučijeg mosta.

“Za ovu sezonu pripremili smo dvije nove staze koje polaze sa vrha Poljica, a trenutno radimo na sređivanju sistema za vještačko osnježavanje ski-staza, koji će i ove godine biti u punoj funkciji“, zaključuje Sokolović.

Menadžer hotela “Termag“ Dragan Jakić kaže za Srnu da su ove godine pustili u opticaj nove sobe i sada raspolažu sa 100 smještajnih jedinica, odnosno sa oko 250 kreveta.

Tu su i odlični “a la kard” restoran  i moderna kuhinja  za pansionske obroke, te bazen i velnes-csentar kongresna salom itd, čime apsolutno opravdavaju ivo opremljenosti od četiri zvjezdice.

Vlasnica pansiona „Rajska vrata“ Biljana Rudić kaže  da je ponuda jela, pića i napitaka kreirana na bazi tradicionalnih recepata, vrhunskog kvaliteta, a ono što će biti novost od ove zimske sezone svakako jeste ponuda “sirove zdrave organske hrane”.

Direktor hotela “Lavina“ Nikola Brezo ističe  da ovaj moderni hotel sa četiri zvjezdice raspolaže sa 23 luksuzna apartmana i 22 vrhunski opremljene sobe, kao i velnes-centrom, bazenom, konferencijskom salom, restoranom i klubom.

Osoblje apart-hotela “Vučko“, koji je nivoa opremljenosti pet zvjezdica, krase mladost, elan, ljubaznost, gostoljubivost i visokoprofesionalni kadar.

Jahorina, jedna od najljepših olimpijskih planina, pripada dinarskom planinskom sistemu i prostire se na oko 30 kilometara dužine sa ograncima.

Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 metara nadmorske visine. Prosječan broj dana sa snježnim pokrivačem iznosi 175, i to u periodu od početka oktobra do kraja maja. Desetogodišnji prosjek visine snijega je 106 centimetara.

Jahorina je idealna destinacija za ski-sportove: alpsko skijanje, skijaško trčanje, snoubording, ski-safari na motornim sankama, klizanje i noćno skijanje.

Ova olimpijska ljepotica raspolaže sa oko 20 kilometara uređenih ski-staza koje se prostiru od 1.890 do 1.200 metara nadmorske visine, kao i osam ski-liftova/žičara, ukupnog kapaciteta 7.500 skijaša na sat.

Svjetska smučarska federacija verifikovala je tri takmičarske staze, slalom, veleslalom i spust, koje ispunjavaju uslove za međunarodna takmičenja.

 

Izvor: Cafe.ba

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...