Home / NOVOSTI / HRONIKA / JAČI I OD NEPRAVDE: Alfa Modriča – Mladost 1:0 (0:0) *(FOTO+VIDEO)
TRENUTAK KADA JE FK ALFA POSTIGLA GOL Foto: Vito Mrkonjić

JAČI I OD NEPRAVDE: Alfa Modriča – Mladost 1:0 (0:0) *(FOTO+VIDEO)

Alfa Modriča – Mladost 1:0 (0:0)

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 1.200. Sudija: Nikola Tadić(Banja Luka) 5. Strelac: Radić u 77.minutu. Žuti kartoni: M.Ilić, N.Prljeta, Radić, Trifković, Demonjić(Alfa Modriča), Mišić, Džafić(Mladost). Crveni karton: Miloš Ilić (Alfa Modriča) u 84.minutu.

ALFA MODRIČA: Tripić 7, M.Ilić 6, Kojić 6.5, N.Prljeta 8, Buljić 6.5, Radić 8(od 89.min.S.Sarkić -), Trifković 6.5, G.Lukić 6.5, R.Prljeta 6, Demonjić 6, Galešić 6.

MLADOST: Lakić 7, Kadić 6.5, Paležnica 6, Bijelić 6, Ilić 6, Petruljević –(od 22.min.Čolić 6), Đurić 6.5, Mišić 6, Žerić 6, Džafić 6, Huseinbašić 6.

Igrač utakmice: Dragan Radić (Alfa Modriča) 8.

MODRIČA – Predivno fudbalsko veče, prepuno svežine i aplauza sa tribina, uz svetlost reflektora,  umalo da posivi od delioca pravde. Hteo je po svaku cenu da bude najdominantnija figura na terenu, upropastio utakmicu, delio kartone iz samo njemu poznatih razloga.

Ako je on ogledalo fudbalske Republike Srpske, onda se čelnici naše asocijacije moraju zabrinuti i zapitati – kuda to ide najpopularniji sport?!

Što se fudbalskog dela tiče, gosti su prvi mogli povesti kada je Srđan Paležnica dobro šutirao u 7.minutu, ali preko gola. U 16.minutu gosti su tražili kazneni udarac kada je Niko Đurić pao u 16-cu domaćina, sudija je imao svoje viđenje cele situacije.

Udarac Gorana Lukića u 30.minutu nekim čudom je zaustavio Jovica Lakić. Šest minuta kasnije sjajna prilika za Miloša Ilića, izboren je samo korner. U nastavku utakmice pojačavala se nervoza kod igrača dva tima, ali i nesigurno delenje pravde Nikole Tadića. Na scenu su stupili Jovica Lakić i Bojan Tripić, branili su i nemoguće udarce.

U 67.minutu Aleksandar Demonjić je pao u kaznenom prostoru gostiju, arbitar mu je dodelio žuti karton zbog simuliranja. Tri minuta kasnije Nebojša Prljeta je sve uradio fudbalski, Lakić je i to zaustavio.

Razigrani Nebojša Prljeta je uradio veliki posao u 77.minutu, pa ostavio loptu za Dragana Radića koji postiže prelep pogodak, kasnije će svi shvatiti i konačan rezultat ove utakmice. Dva minuta kasnije na centru igrališta izbila je opšta gužva koju su inicirali gostujući fudbaleri,a prihvatili domaći igrači,  ali arbitar nikog da sankcioniše. Naknadno je požuteo Dragan Radić uz obrazloženje koje i nije za štampu, jer je smešno i neistinito.

U finišu utakmice Dragan Ilić je pregrubo zaustavio Nebojšu Prljetu jeftino je prošao, bez javne opomene.

Modričani su stigli do prvog trijumfa u sezoni u kojoj žele povratak u Prvu ligu Republike Srpske. Gosti su kvalitetni, liče na dobro uštiman orkestar čiji dirigent Nihad Kadić proizvodi umilne tonove na radost fudbalske igre, večite i omiljene čarolije.

Gledaoci su se aplauzima izjasnili: igračima dva tima sve čestitke! Zvižducima su „zasuli“ one koji su negodoanje zaslužili.

Svakom po zasluzi…

HUMANOST
Sav prihod od prodatih karata biće prosleđen mališanima iz Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama “Sunce Obervalisa”. Tako se još jednom potvrdilo da je fudbal više od igre, u službi je humanosti.

Autor: Slađan JEREMIĆ

Foto i video: Vito Mrkonjić

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...