Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta konzula u Generalnom kolzulatu Republike Srbije opštini Modriča *(VIDEO)

Posjeta konzula u Generalnom kolzulatu Republike Srbije opštini Modriča *(VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima 22. avgusta 2017. godine organizovao je prijem za gospodina Radoslava Ilića, konzula u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banja Luci. Sastanku su prisustvovali Tomislav Gredić, generalni direktor Industrije motora Rakovica d.o.o. Rakovica, Miroslav Josipović, direktor FAM-JM d.o.o  Modriča i Zoran Vuković, predstavnik Ustanove za obrazovanje odraslih WMTA Banja Luka.

Na sastanku je razgovarano o podršci Republike Srbije poslovnim inicijativama između Republike Srpske i Republike Srbije.

„Razgovarali smo o unapređenju bilateralne saradnje između Srbije i Republike Srpske i to konkretizujemo kroz dva projekta. Prvi projekat je ponovno pokretanje proizvodnje traktorskih motora u saradnji sa fabrikom za proizvodnju motora iz Rakovice i firmom FAM – JM. Želimo da se razvojom ove saradnje steknu uslovi za nastup na treće tržište i stvore mogućnosti da se proizvodni proces proširi, više radnika zaposli kako ovdje tako i u Republici Srbiji. Uvereni smo da za to postoje realne mogućnosti i objektivne okolnosti koje tome pogoduju. Potrebno je uložiti dodatni napor da se projekat u narednom periodu realizuje. Generalni konzulat će dati svoju podršku u okviru svojih nadležnosti“, rekao je Radoslav Ilić, konzul u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banja Luci.

„Prvo da se zahvalim Republici Srbiji na svemu što nam je do sada pružala. Ostvarili smo specijalne veze koje su bitne, kao prvo za zdravlje ljudi, jer koristimo bolnički smještaj u Srbiji. Ovo danas je samo nastavak jedne dobre saradnje između dvije republike. Započeli smo razgovor o projektu između firme iz Srbije i naše iz Modriče. Na njima je da rade na realizaciji projekta a konzul i ja ćemo pomoći u onom dijelu što je naša nadležnost. Mi se nećemo zaustaviti na ovom projektu nego ćemo pokušati da u narednom periodu dogovorimo susret privrednika iz Srbije i Republike Srpske kako bi došlo do saradnje i na drugim projektima“, izjavio je načelnik Krekić.

Prisutni su nakon sastanka u zgradi opštine posjetili firmu FAM-JM d.o.o  Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...