Home / NOVOSTI / HRONIKA / DANAS UGASILI TRI POŽARA: Modrički vatrogasci imali pune ruke posla

DANAS UGASILI TRI POŽARA: Modrički vatrogasci imali pune ruke posla

MODRIČA – U požarima koji su danas izbili u modričkim selima Botajica i Vranjak i prigradskom naselju Dobor izgorjelo je oko četiri hektara niskog rastinja i šume, a vatra je prijetila da zahvati i pet stambenih i nekoliko pomoćnih objekata.

Dežurni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Modriča rekao je Srni da su požare gasila četiri specijalizovana vatrogasna vozila i osam vatrogasaca.

U požaru u Botajici, koji je izbio prije podne, izgorjelo je tri hektara niskog rastinja i šume, nekoliko stabala šljive i jedna šupa, a bile su ugrožene i tri kuće.

U naselju Dobor gorjela je trava i nisko rastinje uz prugu i regionalni put Modriča-Doboj.

Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je da vatra zahvati auto-praonicu i skladište stočne hrane.

Požar u Vranjaku, koji je stavljen pod kontrolu oko 16.30 časova, zahvatio je hektar šume i niskog rastinja, te ugrozio jednu kuća.

Prema podacima Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča, od početka godine na području ove i susjedne opštine Vukosavlje zabilježeno je 105 požara, od kojih je 60 registrovano u posljednja dva mjeseca, od kada traju visoke temperature.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Dragan Stjepanić rekao je da je broj požara veći u odnosu na prošlu godinu zbog čega vatrogasci apeluju da se građani uzdrže od paljenja otpada na njivama, u šumi, kao i smeća i drugog otpada u naseljima.

Modrička vatrogasna jedinica raspolaže sa sedam specijalizovanih vatrogasnih vozila, kao i drugu opremu za gašenje svih vrsta požara.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...