Home / NOVOSTI / HRONIKA / Izložba fotografija u Modriči: “Održivi mir u lokalnim zajednicama”

Izložba fotografija u Modriči: “Održivi mir u lokalnim zajednicama”

Helsinški parlament građana Banja Luka u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ organizuje otvaranje izložbe fotografija na temu „Održivi mir u lokalnim zajednicama“ u Srpskom kulturnom centru u Modriči, 14. aprila 2018. godine sa početkom u 13:00 časova.

Izložba pod nazivom: “Održivi mir u lokalnim zajednicama” je pokretna interaktivna izložba od 32 fotografije, koje su kreirali 64 srednjoškolaca/ki učesnika/ca Boot kampova za mlade lidere/ice. Izložba će boraviti u Modriči, Šamcu, Odžaku i Maglaju gdje će biti postavljena u trajanju od 7 dana u svakoj od navedenih zajednica, nakon čega se premješta u Banja Luku na završnu manifestaciju.

U junu 2017. godine Helsinški parlament građana Banja Luka je započeo realizaciju projekta „Foto glasovi za mir“, koji ima za cilj stvaranje prostora za umrežavanje, saradnju i zajedničke aktivnosti mladih ljudi usmjerene ka promociji interetničkog razumijevanja i dijaloga. Pored organizacije kampova, projekat obuhvata i izložbe fotografija na temu održivog mira, koje su nastale kao rezultat edukativnih radionica.

U sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ u toku 2017. godine organizovana su četiri “Boot kampa za mlade lidere/ice“. Kampovi su obuhvatali radionice na temu liderstva, komuniciranja, pomirenja, stereotipa i predrasuda i radionice fotografije, po specifičnoj photo-voice metodologiji koja predviđa upotrebu fotografije za svrhe zagovaranja promjena u lokalnoj zajednici. Učesnici kampova su bili srednjoškolci/ke od 16 do 25 godina iz lokalnih zajednica: Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvaranje izložbe u Srpskom Kulturnom Centru. Pridružite nam se da zajedno pogledamo kako mladi u Bosni i Hercegovini vide procese pomirenja i održivi mir u svojim lokalnim zajednicama.

Projekat “Foto glasovi za mir” je podržan od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

 Izvor: Helsinški parlament građana Banja Luka

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...