Home / IZBORI 2016 / Izborna tribina Opštinskog odbora SDS-a Modriča *(FOTO)
МОДРИЧА, 4. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник СДС-а Александра Пандуревић на првој изборној трибини Општинског одбора СДС-а Модрича.

Izborna tribina Opštinskog odbora SDS-a Modriča *(FOTO)

MODRIČA – Potpredsjednik SDS-a Aleksandra Pandurević smatra da je pitanje referenduma o Danu Republike za ovu stranku “završena priča” i očekuje da 25. septembra bude sprovedena odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

Pandurevićeva je sinoć na prvoj izbornoj tribini Opštinskog odbora SDS-a Modriča rekla Srni da organi Srpske moraju bez odlaganja da sprovedu referendum, te da građani “znaju šta im je raditi” u nedjelju, 25. septembra.

– Dok je srpskog naroda na ovim prostorima, slaviće se 9. januar – Dan Republike – navela je Pandurevićeva i naglasila da oni koji osporavaju Referendum mobilišu Srbe i u njima bude “čuveni srpski inat”.

Ona je na tribini u Srpskom kulturnom centru Modriča rekla da je, osim referenduma, i pitanje evropskih integracija važno za Republiku Srpsku.

– Za Srpsku i Srbe u BiH, ali i u Srbiji, bilo bi pogubno kada bi Srbija prije BiH ušla u EU – smatra Pandurevićeva i ističe da BiH i Srbija moraju zajedno da pristupe EU da bi bilo spriječeno uspostavljanje granice između Srba u EU i onih izvan Unije.

Govoreći o lokalnim izborima u Modriči, potpredsjednik SDS-a izrazila je očekivanje da će se ponoviti rezultati opštih izbora 2014. godine, kada su SDS-ovi kandidati osvojili ubjedljivu pobjedu na svim nivoima.

Модрича - изборна трибина СДС-аKandidat Saveza za promjene za načelnika Modriče Stevo Joksimović rekao je da je “pitanje svih pitanja” u Modriči oporavak privrede i stvaranje novih radnih mjesta.

– Nakon izbora formiraćemo efikasnu i racionalnu lokalnu vlast čiji će prvi zadatak biti formiranje fonda za pomoć poljoprivredi i fonda za razvoj privrede – rekao je Joksimović.

On je najavio da će raditi na stvaranju jednakih mogućnosti za sve građane, bez obzira na političku i drugu pripadnost.

Na tribini je predstavljena lista SDS-a za predstojeće izbore, a njen nosilac Jovo Mišić smatra da su u Modriči stvoreni uslovi za promjenu vlasti.

– Loše stanje u privredi, katastrofalna demografska slika opštine, problemi u sportu, razlozi su da građani izglasaju promjene – poručio je Mišić i upozorio na probleme u Rafineriji ulja Modriča u kojoj je nakon privatizacije drastično smanjen broj zaposlenih.

– U prijeratnom gigantu koji je imao više od 1.000 radnika, danas je zaposleno manje od 400 – rekao je Mišić i napomenuo da je u posljednjih godnu dana bez posla ostalo 180 radnika.

Mišić je izrazio zabrinutost zbog činjenice da su u tri najveća naselja – Skugrić, Miloševac i Vranjak, u prvi razred osnovne škole ove godine upisana samo četiri učenika.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije.
Fotografije su sa FB stranice SDS-a Modriča.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Nezvanični rezultat: Mladen Krekić ostaje načelnik opštine Modriča

Prema podacima SNSD-a na osnovu obrađenih 92,5 odsto glasova Mladen Krekić iz SNSD-a osvojio je 7.052, odnosno 52,19 odsto glasova, a Stevo Јoksimović 6.460, odnosno 41,80 odsto glasova. Iako su ...