Home / NOVOSTI / HRONIKA / IZABRANI NAJBOLJI U FUDBALU DOBOJSKE REGIJE

IZABRANI NAJBOLJI U FUDBALU DOBOJSKE REGIJE

Godišnji izbor u PFS Doboj

DOBOJ – U prestižnom hotelu “Park” u Doboju održana je tradicionalna manifestacija Područnog fudbalskog saveza Doboj „Izbor najboljih fudbalskih klubova, fudbalera, trenera, fer-plej ekipe, sudije i sportskog radnika“.

Nakon prigodne besede Branka Stevanovića, predsednika PFS Doboj, te Dragana Aranđića i Zlatka Spasojevića, članova Izvršnog odbora FS RS i FSBiH uručene su nagrade najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2017.godinu.

Najuspešniji fudbaler je Dragan Jolović, veteran Tekstilca Kort (42), ali je ostala nepoznanica zašto se nije pojavio na manifestaciji. Najbolji klub je Alfa Modriča, lider drugoligaškog “Zapada”, kolektiv svelte radicije i jedan od najuspešnijih u istoriji fudbala Republike Srpske.

“Lepo je bilo pojaviti se u Doboju i preuzeti priznje. Međutim, do ovog čina se išlo stazama trnja. Ovo je potvrda da smo moji saradnici i ja radili valjano, da smo znali šta hoćemo i da znamo šta nam je cilj. Njemu se krećemo krupnim korakom i do njega ćemo stići. Biće još priznanja u fudbalskoj Modriči”, poručio je Ilija Jevtić, potpredsednik Alfa Modriče.

Sasvim zasluženo mladi fudbaleri, pionirska selekcija dobojske Sloge proglašena je najuspešnijom  jer su  i ove kao i prošle godine  bili prvaci  Republike Srpske u Omladinskoj kvaslitetnoj Prvoj ligi FSRS.

Fer-plej ekipa već drugi put je Zvijezda iz Kruškovog Polja.

Najperspektivniji mladi fudbaler je Andrej Pivaš , član  FK Polet 1926  iz Broda. Jerotija Janković, predsednik FK Vranjak, proglašen za najboljeg sportskog radnika a najbolji trener je Nihad Kadić, kormilar FK Mladost  iz Donje Slatine.

“Moje srce je puno radosti, sreće i zahvalnosti. Moj Vranjak je danas drugoligaš. U modričkom predgrađu danas se igra dobar fudbal. Ko ne veruje – neka dođe i uveri se na licu mesta. Ovo nije samo meni priznanje. Ovo je trofej koji će da obasjava sve u Vranjaku”, rekao je Jerotija Janković.

“Delim priznanje sa mojom ekipom. Mladost iz Donje Slatine mi je pružila mogućnost da ostvarim dobar rezultat. Neko je to pratio, vrednovao i nagradio. Hvala svima. Ima mesta zadovoljstvu i novim podvizima”, poručio je Nihad Kadić, najuspšniji trener dobojske regije.

Kod izbora najboljeg fudbalskog sudije nije bilo jače konkurencije jer je Dražen Vasiljević iz Doboja, ubedljivo imao najviše glasova.

Na skromnoj svečanosti dodeljena su i jubilarna priznanja PFS Doboj, a dobitnici za 2017. godinu su: Dragan Aranđić, Boro Railić i OFS Modriča. Takođe , dodeljena su i dva posthumna priznanja i to tragično nastradalom  Jugoslavu Jokiću iz Petrova i Zoranu Zelincu iz Dugog Polja, koji je nedavno preminuo.

PFS Doboj danas broji više od 70 fudbalskih klubova.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...