Home / NOVOSTI / HRONIKA / Iz Skugrića opleli po sudiji Mitroviću

Iz Skugrića opleli po sudiji Mitroviću

MODRIČA – Fudbal u Republici Srpskoj i u BiH, a slično je i u susednim zemljama, ne može bez „glavnih aktera“. Nisu to fudbaleri i treneri, nego delioci pravde, službena lica, često predstavnici klubova, gledaoci.

Proteklog vikenda odigrana je utakmica regionalnog „Centra“ u Srpskoj, reč je o 17.kolu, koje će dugo pamtiti u FK“Skugrić“, ali i glavni sudija meča Hajduk-Skugrić, Slaviša Mitrović. Prvi, smatraju da su oštećeni, arbitar jer je , navodno, izvukao deblji kraj.

Nakon svih zbivanja tokom utakmice i po njenom završetku, saopštenjem se oglasio FK“Skugrić“, koji je izgubio sa 5:4 u tom okršaju.

U 16.minutu utakmice sudija Mitrović prestrogo isključuje našeg prvotimca Tomislava Bajunovića zbog prekršaja, iako nije zadnji igrač , jer je u tom trenutku u liniji bilo najmanje dva do tri naša igrača. Od tog momenta, tenzije na utakmici rastu, čemu je direktno doprineo sudija Mitrović. Našim igračima dodelio je sedam žutih, uz jedan crveni, a većinu tih opomena naši igrači nisu zaslužili. Dozvolio je domaćinu grubu igru, a većinu prekršaja nad našim igračima nije ‘video’.Takođe, tokom većeg dela utakmice provocirao je naše igrače“, navodi se u saopštenju.

Najviše je gostima zasmetalo što je pokazao pet minuta zaustavnog vremena, a gol za poraz primljen je na isteku 97.minuta sporne utakmice.

Niko ne zna zašto je utakmicu produžio za pet minuta. Još manje je poznato zašto i nakon tih pet minuta nije svirao kraj susreta. Gol smo primili na isteku 97.minuta utakmice i odmah je, nakon toga, svirao kraj susreta“, pišu iz Skugrića.

U saopštenju koje je potpisao Čedomir Mišić, predsednik kluba, posebno je opisana „igra“ nakon igre.

Ušao sam u službene prostorije da preuzmem sportske legitimacije naše ekipe. Tamo sam zatekao delegata utakmice Nedu Jankovića, te sudiju Slavišu Mitrovića i Nenada Maksimovića, predstavnika domaćeg Hajduka.Tada je u službe ne prostorije ušao naš predstavnik Milorad Lukić, pitavši delegata na koji način da se žali na suđenje na utakmici. Odmah je sudija Slaviša Mitrović nasrnuo na Lukića, gurajući ga prema izlaznim vratima. Usledilo je koškanje i na dguravanje, između dve strane uleteo je Nenad Maksimović i sve se brzo završilo. Međutim, ostaje žal što je Slaviša Mitrović ugasio svetlo nad fudbalom u Posavini“, navodi se u saopštenju i na kraju dodaje:

„Slaviša Mitrović je sudio utakmice Hajduku iz Batkuće protiv Vranjaka (2:2), Trebave(4:1), Sloge (2:1), Rudanke (3:2) i nas. Znamo da šest klubova traži njegovo izuzeće i verujemo da će nadležni ovog grobara fudbala isterati iz najpopularnijeg sporta!“

Do izjave prozvanog sudije Slaviše Mitrovića iz Šamca nije bilo moguće doći. On i ne može istupati u medijima dok se „vrzino kolo“ ne rasplete.

Nema dileme, relevantna tela PFSDoboj i FSRS sada će morati da reaguju munjevito, saseku čvorove i odvoje bolesno tkivo od organizma koji bi da živi, snaži i napreduje.

Potom, da donesu terapiju od koje više neće nikog da boli i biće delotvorna za sve.

Fudbalu na zdravlje…

Slađan JEREMIĆ

Izvor: Sport DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...