Home / NOVOSTI / HRONIKA / Ispravna voda u Modriči i Vukosavlju

Ispravna voda u Modriči i Vukosavlju

MODRIČA – Stanovnici Modriče i Vukosavlja piju ispravnu vodu, rekao je direktor modričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Živko Lazić.

On je naveo da na to ukazuju analize vode, koje su prošle i početkom ove godine vršili Regionalni zavod za zaštitu zdravlja Republike Srpske u Doboju i Gradski zavod za javno zdravlje u Beogradu.

Lazić je rekao da je voda iz gradskog vodovoda bila hemijski i bakteriološki ispravna i tokom poplava u maju prošle godine.

“Ispravnost vode iz gradskog vodovoda potvrdio je Gradski zavod za javno zdravlje u Beogradu nakon redovne godišnje mikrobiološke, hemijske i analize `alfa` i `beta` aktivosti uzoraka vode, obavljenih u novembru i decembru”, rekao je Lazić.

On je podsjetio da modričko preduzeće “Vodovod i kanalizacija” snabdijeva vodom za piće 7.300 potrošača, od kojih su 6.500 domaćinstava.

Prošle godine potrošačima je isporučeno 1.000.000 kubnih metara vode.

“Gubitak vode na mreži bio je oko 40 odsto”, rekao je Lazić i naglasio da kvarovi na mreži izazvani poplavama i klizištima nisu znatnije uticali na gubitke koji godinama nastaju, uglavnom zbog dotrajale mreže.

Mreža kojom raspolaže preduzeće “Vodovod i kanalizacija”, sa potisnim vodom od vodozahvatnih bunara do rezervoara, duga je 100 kilometara, od čega je skoro pola izgrađeno nakon posljednjeg rata.

Preuzeto sa: Nezavisne novine   Izvor: SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...