Home / NOVOSTI / HRONIKA / Inicijativa da se noću ne gasi ulična rasvjeta u Berlinskoj ulici

Inicijativa da se noću ne gasi ulična rasvjeta u Berlinskoj ulici

Berlinska ulica je jedna od najprometnijih u Modriči a spaja centar grada sa naseljima na području Modričkog polja, Mjesne zajednice Modriča 3 do 5.
Ulična rasvjeta u ovoj ulici gasi se iza ponoći na nekoliko sati, a istovremeno i u svim sporednim ulicama, tako da kompletna naselja ostaju u potpunom mraku. Ovakva situacija je vrlo nepovoljna za stanovnike ovog područja koji idu pješke noću, u periodu isključenja ulične rasvjete, te su izloženi raznim potencijalnim opasnostima.
Očito je neophodno da Berlinska ulica ostane osvjetljena tokom čitave noći kao što su to i ulice u centralnom dijelu grada.
Da bi saznali šta se može učiniti po ovom pitanju obratili smo se gospodinu Jovanu Mišiću, načelniku odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju u Opštini Modriča.
On nam je odovorio da je potrebno podnijeti pismeni zahtjev, odnosno inicijativu sa obrazloženjem problema i šta se traži kao rješenje istog. Navedeni akt se predaje na šalteru Opštine, a može se podnijeti i putem Mjesne zajednice, kao grupa građana ili kao pojedinačna inicijativa građanina.
Urednik ovog portala koji i sam stanuje na ovom području smatrao je najednostavnijim rješenjem da lično sačini takav akt i preda nadležnima u opštini.
Tako je i urađeno i danas, 04.11.2015. godine, dopis u formi iniciajative je predan na šalteru opštine Modriča.
U ovom dopisu je pored zahtjeva da se ne gasi ulična rasvjeta u toku noći, traženo da se u Berlinskoj ulici doda još izvjestan broj sijalica jer sadašnja rasvjeta ne pokriva cijelu ulicu do kraja naselja. Konkretno, predloženo je da se nadodaju sijalice od raskrsnice Berlinske i Omladinske pa sve do mosta na Zapadnom lateralnom kanalu kod ulaza na UPD, odnosno do ulice Kralja Petra.

Na slici koju prilažemo, tj. mapi ovog područja, obilježili smo crvenom bojom dio Berlinske ulice koji ima rasvjetu a koja se noću gasi. To je dio od KSC ( sportke hale) pa do raskrnice sa Omladinskom ulicom. Dužina tog dijela je oko 825 metara. Od tog mjesta pa do kanala, u dužini od oko 525 metara nije postavljena ulična rasvjeta Berlinske ulice. Taj dio je označen plavom bojom.

BERLINSKA ULICA- SA OZNAKAMA

Na kraju, ostaje da se vidi šta će i kada će nadležni učiniti nešto konretno po ovom pitanju, a koje je očigledno interes velikog broja građana sa ovog područja.
Ipak, nadamo se da ćemo čitaoce našeg portala ubrzo moći obavjestiti da je ova inicijativa pozitivno rješena, te da će makar kompletna Berlinska ulica biti osvjetljena tokom cijele noći, iako će naše sporedne uličice još zadugo biti u mraku.
Pa, da sačekamo i vidimo kako je naša opština brza i efikasna po ovakvim pitanjima.
Urednik portala koji je i autor ovog teksta, iskreno se nada da ćemo biti prijatno iznenađeni.

Autor: Huravik Zlatko, Urednik portala modričaINFO

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...