Home / NOVOSTI / HRONIKA / Informativna kampanja o realizaciji projekta CEB II

Informativna kampanja o realizaciji projekta CEB II

Danas, 13. novembra 2017. godine u Kolektivnom centru Kladari Donji održana je informativna kampanja za promociju neprofitno-socijalnog stanovanja u lokalnoj zajednici, u vezi sa projektom „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja“, CEB II.

Kampanju je proveo tim u koji su imenovani predstavnici Opštinske uprave Modriča, predstavnik Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-Kancelarija Modriča i predstavnici JU Centra za socijalni rad Modriča.

Projekat ima humani karakter a provođenjem istog u 45 gradova i opština na nivou Bosne i Hercegovine zatvoriće se 121 kolektivni centar. Izgradiće se ukupno 2.611 stambenih jedinica neprofitnog socijalnog stanovanja, u koje će se useliti više od 7.200 stanovnika.

U Modriči će se do kraja 2020. godine izgraditi 22 stambene jedinice u nizu za samce i zgrada od 15 stanova različitih površina i struktura u zavisnosti od broja članova porodica. Projektom će se stambeno zbrinuti raseljena lica i  socijalne kategorije koji su smješteni u kolektivnom centru, alternativnom smještaju i u nepotraživanim stanovima.

Projekat se finansira kreditnim sredstvima Razvojne banke Vijeća Evrope. Koordinator projekta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a provodi se podsredstvom nadležnih entitetskih ministarstava Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta.

Ovom prilikom korisnicima Kolektivnog centra su uručeni paketi sa hranom.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...