Home / NOVOSTI / BiH / Pomoć privrednim subjektima sa područja opštine Modriča koji su oštećeni u majskim poplavama 2014.godine

Pomoć privrednim subjektima sa područja opštine Modriča koji su oštećeni u majskim poplavama 2014.godine

Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske odobrio je 23. maja 2017. godine, na svojoj 11. sjednici privrednim subjektima  na području opštine Modriča koja su pretrpjela štetu u majskim poplavama 2014. godine  pomoć u iznosu 900.000 KM.

Opština Modriča je u saradnji sa Preduzetničkim udruženjem „PUMA“ Modriča odmah pristupila utvrđivanju iznosa naknade štete za svakog pojedinačnog privrednika. Prilikom utvrđivanja raspodjele sredstava uzeta je u obzir visina pretrpljene štete koja je prijavljena i prikazana u Elaboratu usvojenom na sjednici Skupštine opštine Modriča a korišteni su rasponi i procenti koje je predložio Upravni odbor udruženja. Pravo na naknadu štete ostvarila su 46 privredna subjekta.

Spisak sa iznosom štete je dostavljen Ministarstvu finansija u Vladi Republike Srpske, koje je početkom novembra 2017. godine  doznačilo sredstva jednokratne novčane pomoći na račune privrednih subjekata u Modriči.

Opštinu Modriča su sredinom maja 2014. godine zadesile velike poplave koje do sada nisu zabilježene. Nivo vode u pojedinim mjestima je iznosio i nekoliko metara. Štetu je pretrpjelo oko 1 200 domaćinstava na području opštine Modriča i pri tom je nastala višemilionska šteta na stambenim jedinicama, poljoprivrednom zemljištu, infrastrukturi i privrednim subjektima. Na osnovu Elaborata Komisije za procjenu šteta opštine Modiča ukupno procijenjena šteta je 26.298.000 KM, od čega je šteta na privrednim subjektima 6.158.196,29 KM.

( Link na originalni dokumenta na stranici Opštinske uprave Modriča)

Spisak pravnih lica i preduzetnika za isplatu štete od poplava 2014. godine  

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download/Preuzmi [589.42 KB]

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...