Home / NOVOSTI / BiH / Incko pohvalio institucije Srpske

Incko pohvalio institucije Srpske

SARAJEVO – Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko danas je pohvalio institucije Republike Srpske za okončanje procesa formiranja Vlade Srpske, te istakao da je od izuzetnog značaja da se blagovremeno usvoje republički budžet i ekonomska politika za 2015.

Incko je pohvalio Narodnu skupštinu i Vijeće naroda Republike Srpske povodom formiranja nove Vlade Srpske, saopšteno je iz OHR-a.

Navodeći da BiH prolazi kroz veoma težak period u socijalnom i ekonomskom smislu, Incko je rekao da je od ključnog značaja da se u procesu formiranja institucija ne gubi vrijeme.

“Stoga cijenim činjenicu da je Narodna skupština Republike Srpske, koja je sazvana u zakonskom roku, prvo zakonodavno tijelo u BiH koje je izglasalo novu vladu”, rekao je Incko.

On je izrazio nadu da će nova vlada brzo početi da pravi pomake u realizaciji svog programa.

“Građani Republike Srpske očekuju da Vlada počne sa radom što prije i da se uhvati u koštac sa teškom socijalnom i ekonomskom situacijom”, dodao je Incko.

Formiranje zakondavne vlasti u Srpskoj danas je završeno konstituisanjem Vijeća naroda Srpske, za čijeg je predsjedavajućeg izabrana Nada Tešanović iz reda hrvatskog naroda.

Predsjedništvo Vijeća naroda Srpske je nakon toga održalo sjednicu na kojoj je konstatovalo da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa nijednog od konstitutivnih naroda u izboru Željke Cvijanović za premijera i nove Vlade Srpske, čime je potvrđen njihov izbor.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...