Home / NOVOSTI / HRONIKA / I socijalisti krenuli u BITKU ZA MANDATE: Risto Marić kandidat za NAČELNIKA MODRIČE

I socijalisti krenuli u BITKU ZA MANDATE: Risto Marić kandidat za NAČELNIKA MODRIČE

Poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Risto Marić biće kandidat te stranke za načelnika opštine Modriča na predstojećim lokalnim izborima, saznaje Srpskainfo.

Ovim će se, osim u Prijedoru, koplja među strankama koje čine vladajuću većinu u Srpskoj lomiti za načelnička/gradonačelnička mjesta i u drugim gradovima s obzirom da je većina partija već najavila da će njihovi gradski i opštinski odbori imati odriješene ruke da predlažu svoje kandidate.

Za sada je sigurno da će u Modriči svog kandidata imati i SNSD, koji već drži vlast u tom gradu s obzirom na to da je trenutni načelnik te opštine Mladen Krekić član te stranke.

Prema informacijama Srpskainfo, SP je već počela da lobira među strankama koje čine vladajuću većinu da podrže njihovog kandidata umjesto SNSD-ovog. Čiju će podršku dobiti za sada je upitno. Iz pojedinih stranaka su nam potvrdili da su ih kontaktirali po pitanju Marićeve kandidature, ali da još nisu donijeli konačnu odluku o tome da li će podržati njega ili nekog drugog.

Marić je juče potvrdio za Srpskainfo da će on biti kandidat na predstojećim lokalnim izborima.

– Tačno je da je Opštinski odbor Socijalističke partije Modriča predložio mene za kandidata za načelnika opštine. Nismo, međutim, još tražili podršku od nikoga niti ćemo nekome davati svoju podršku. Svog kandidata za načelnika opštine Modriča imaće SNSD i SDS, a moguće je da će ga imati i DNS. O mojoj kandidaturi još nismo razgovarali s drugim strankama – tvrdi Marić, ne želeći da otkriva druge detalje.

Marić je, inače, dospio u žižu interesovanja javnosti nakon što je početkom ove godine napustio SP zajedno sa još četvoro partijskih kolega (Maksim Skoko, Goran Selak, Andrea Dorić i Savo Vulić) iz Narodne skupštine Republike Srpske, koji su kasnije osnovali stranku SPS. Nedugo nakon napuštanja stranke Marić se predomislio i odlučio vratiti u matični SP.

Izvor_ Srpska.info

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...