Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO “Srcem za Modriču” u posjeti radnicama “Alfe” *(FOTO)

HO “Srcem za Modriču” u posjeti radnicama “Alfe” *(FOTO)

Kako je postala već praksa da je Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču” uvjek prva gde je najteže tako je bilo i ovaj put. Ovi ljudi velikog srca nisu mogli ostati nijemi kada su čuli za nesreću koja je zadesila radnice fabrike “Alfa” od kojih je tridesetak zbog Korone smješteno u đački dom u Doboju.
Kako se došlo do informacije o stanju ovih naših sugrađanki i kako do tako brzog realizovanja akcije pitacemo predsjednika HO SZM Dragana Sjeničića Pipija:

“Prve informacije o stanju u Đackom domu u Doboju dobili smo, što se kaže od našeg čovjeka, sveštenika Jadranka Stojanovića koji je sa svojom suprugom prvi otišao u dom da posjeti svoje parohijanke. Zvao je odmah u putu nas iz rukovodstva organizacije da kaže o kako se teškoj situacji radi. Naša organizacija zbog ozbiljnosti situacije je ovaj slučaj stavia odmah u prioritet i odmah smo krenuli u realizaciju. Pogotovo smo požurili kada smo čuli da ih ama baš niko još nije posjetio pa čak ni njihov gazda. Željeli smo prvenstveno da im pokažemo da nisu same, da ima neko ko će biti sa njima sve dok ova agonija traje. Nazvali smo direktno te žene u Domu i tražili spisak potrebština. Koliko je stvarno njihova situacija bila teška govori i sam spisak koji su napravili a koji se sastojao od plastičnih papuća, vode, voća…Na računu smo imali 600 KM i to smo odmah sve uložili u pomoć u koju se uključio i nas stari prijatelj i sponzor Goran Petrović vlasnik doo “Vučijak” Modriča. Bio nam je samo sporan prevoz. Tu su nam pozitivno odgovorili naši prijatelji iz JZU Specijalna bolnica za hroničnu psihijatriju Modriča koji su nam ustupili svoje vozilo kojim je upravljao njihov radnik a naš clan Uros Trivić. Sa Urošem ovu akciju su odradili i članovi rukovodstva Jadranko Stojanovic i Mitar Krsić. Htio bih da dodam još to da, na žalost, vidimo svi šta nam se desava i u ovoj teškoj situaciji treba da smo svi složni i da pomognemo ko koliko i na koji nači može. Zato pozivam sve modričane da nam se na bilo koji način pridruže u podršci ovim ženama! Takođe, u svoje lično ime i u ime rukovodstva organizacije želim da se zahvaim svim našim članovima i donatorima jer bez njih sve ove akcije nebi bile moguće. Takođe, u ima svih nas želim svim našim sugrađankama brzo ozdravljenje i povratak kući i dajem im obećanje da neće biti same dok je nas.” – izjavio je predsjednik HO SZM Dragan Sjeničić Pipi.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...