Home / NOVOSTI / HRONIKA / Novih pet radnica zaraženo u fabrici obuće Alfa

Novih pet radnica zaraženo u fabrici obuće Alfa

Nakon što je u četvrtak potvrđeno da su 23 radnice fabrike obuće Alfa zaražene virusom korona od 60 testiranih, iz Instituta za javno zdravstvo Srpske je jutros potvrđeno da je još 5 radnica zaraženo

Nakon što je u četvrtak potvrđeno da su 23 radnice fabrike obuće Alfa zaražene virusom korona od 60 testiranih, iz Instituta za javno zdravstvo Srpske je jutros potvrđeno da je još 5 radnica zaraženo

Modriča, 05.06.2020.- Nakon što je u četvrtak potvrđeno da su 23 radnice fabrike obuće Alfa zaražene virusom korona od 60 testiranih, iz Instituta za javno zdravstvo Srpske je jutros potvrđeno da je još 5 radnica zaraženo (4 iz Modriče i jedna iz Vukosavlja).Prema rečima vlasnika fabrike Ilije Jevtića zarazu u fabriku je donela radnica koje je bila u Srbiji na sahrani.

– Ta radnica je bila u Srbiji na sahrani i po povratku u Modriču radila je dva dana, dobila je simptome i ostala kući. Pogon šivanja „Hegli“ u kome je radila broji 40 ljudi koje smo odmah poslali u izolaciju čim smo saznali da je zaražena. Još jedan radnica došla je zaražena iz Doboja. Sad su se pojavljuju brojne, špekulacije, međutim moram reći da mi je zadravlje radnika najbitnije i da sam ja fabriku zatvorio da daljnjeg a ne samo 14 dan kao sam dobio u nekom papiru – naglašava Jevtić i dodaje:

-Ova tri meseca pandemije pridržavali smo se svih mera, redovno dezinfikovali prostorije, merili temperaturu radnicima, nosili su maske ali virus je ipak ušao u firmu.Volio bih da što hitnije bude testirano i preostalih 390 radnika. – kaže vlasnik fabrike.Svestan je prvi čovjek fabrike Alfa da je sitacija izuzetno ozbiljna i da nema mesta opuštanju pa apeluje na poštovanje zaštinih mera.

– Neverovatno je da su juče naši radnici sedeli po kafićima bez potrebne zaštite iako im je sve napisano, ne ćuvajući ni sebe ni druge ljude. Imam fotografije radnika kako sede po kafićima.- kaže Jevtić.

Odmah je u fabrici izvršena detaljna dezinfekcija svih pogona, mašina i prostorija. Direktor Doma zdravlja Modriča Darko Stefanović kaže da je danas je testirano još 50 radnica iz ove fabrike.

– Svih 28 zaraženih od juče i danas smešteno je u karantin u dobojskom Đačkom domu.Trenutno u našoj epidemiloškoj službi radi više od 10 radnika koji aktivno rade u dvije smene, obavljaju pojačanu dezinfekciju. Imamo pojačano testiranje koje će bojim se dovesti do većeg broja zaraženih. Do sada je u Modriči zaražena 61 osoba od početka pandemije – naglašava Stefanović.

Autor: Vid Blagojević

Izvor: Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...