Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanost ponovo na djelu na parohiji koprivljanskoj! *(FOTO)

Humanost ponovo na djelu na parohiji koprivljanskoj! *(FOTO)

Na stranici Crvene Opštine Koprivna-Modriča naišli smo na jedan tekst o humanitarnoj akciji u Koprivni koju je opet predvodio sveštenik Jadranko Stojanović, i isti prenosimo u cjelosti.

Crkvena opština Koprivna zajedno sa svojim odbornicima i ljudima dobre volje započela je uređenje i prekrivanje kuće samohranoj majci Mioljki Todorović iz Koprivne.
Mioljka Todorović kojoj je muž poginuo živi sa njihova dva sina Stefana 9 i Danijala 7 godina u kući koja je u veoma lošem stanju. Crkvena opština Koprivna je organizovala akciju kako bi se koliko toliko kuća renovirala. Trenutno se radi na postavljanju pločica u kuhinji i hodniku,pripreme za kuhinju,zamjene ulaznih vrata a i zamjeni krova od kuće. Dosad je ta kuća bila pokrivena azbestnim pločama. Nadamo se da ćemo uskoro završiti renoviranje ove kuće.
Svi koji žele da uzmu učešća u ovoj a i drugim akcijama koji se rade na prostoru naše Crkvene opštine neka se jave svešteniku Jadranku Stojanović na broj telefona 065/881-206. Kad se završi objekat javno ćemo objaviti sve priložnike ove akcije.
Blago milostivima jer će biti pomilovani!!!
protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović

Izvor: Crkvena Opština Koprivna-Modriča

protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović

Prenijeli smo tekst u cijelosti, ali, evo urednik ovog portala daje sebi za pravo za koju riječ….

Za one koji nisu možda pratili objave ovog portala tek da kažemo da ima jako puno tekstova u kojima se pominje i piše o raznim aktivnostima u Koprivni ali večina ih je u vezi sa sveštenikom Jadrankom Stojanovićem. On je, ili  inicijator, organizator, ili aktivno učestvuje u vjerskim i svjetovnim radnim akcijama, ili je to kroz rad u HO “Srcem za Modriču”, ili samo darivanje krvi… ima ga svugdje gdje se pominju dobra i humana djela, bilo da se navodi da je sveštenik ili samo…. dobar čovjek.
Ima još mnogo dobrih ljudi, neki se nažalost i umore, odustanu, ali, kod Jadranka to traje iz jednostavnog razloga jer je to njemu u krvi, takav je već dugi niz godina. Zato ima veliko poštovanje, ne samo svojih sugrađana, članova njegove parohije, nego i mnogo, mnogo šire, pa i među pripadnicima drugih vjera i nacija.
Dobrota i humanost nemaju obilježja…
Takav nastup donosi i poštovanje pravoslavne vjere. Možda se može to porediti i kakvo je Patrijah Pavle poštovanje stekao za života a sada kada ga nema ima još veću vrednost jer takva humanost, skromnost i čista ljudska dobrota jedino može i treba biti uzor. Upravo danas, mnoga sveštena lica, svih vjeroipovjesti, mogli bi se ugledati u takav način života i posvećenosti vjeri i ljudima kakvu je imao Patrijah Pavle, a danas evo, i sveštenici kao Jadranko Stojanović.

BEZVREMENA MUDROST NJEGOŠEVA: Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi!

Nadam se da će čitaoci uvažiti slobodu, ali i dobre namjere urednika portala izrečene u ovih par dodatih riječi.
Zlatko Huravik, Urednik portala modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...