Home / NOVOSTI / HRONIKA / DELIJE POLOŽILE ISPIT HUMANOSTI: Navijači iz Modriče pomogli bolesnom drugu *(FOTO+VIDEO)

DELIJE POLOŽILE ISPIT HUMANOSTI: Navijači iz Modriče pomogli bolesnom drugu *(FOTO+VIDEO)

Klub navijača Crvene Zvezde organizovao turnir u malom fudbala čiji je prihod namenjen za lečenje njihovog druga Dejana Ivanović.

MODRIČA – Klub navijača Crvene zvezde iz Modriče položio je ispit iz humanosti sa najvećom ocenom. Organizovali su turnir u malom fudbala čiji je prihod namenjen za lečenje njihovog druga Dejana Ivanovića koji je obolio od teške bolesti limfnih žlezda koja se zove „Hočkin limfon“. Dejan ima 28 godina i veliki je navijač Crvene zvezde. Bori se junački sa teškom bolešću.

– Teško mi pada što zbog bolesti ne mogu na sever Marakane sad kad se igraju utakmice lige šampiona. Nadam se da će biti mnogo bolje za koji mesec i da ću moći gledati utakmicu protiv Liverpula na Marakani – kaže Dejan Ivanović.

Njegovi prijatelji iz Kluba navijača Crvene zvezde iz Modriče organizovali su nekoliko humanitarnih akcija kako bi prikupili sredstva za Dejanovo lečenje. Na poslednjem turniru u malom fubalu učestovale su 24 ekipe iz cele Srpske i prikupljene je oko 8 hiljada maraka.

– Još nismo sve sabrali, pomoć nam šalju naši prijatelji iz cele Republike Srpske,. Stigla je pomoć iz Pelagićeva, Broda, Obudovca iz Šipova. Posebno nam je drago što su se u akciju uključili i navijači Partizana – naglašva Slobodan Pejić predstavnik Klub navijača Crvene zvezde iz Modriče.

Iako rezultat na turniru nije bio bitan, pomenimo da su u finalu igrale modričke ekipe „Roštiljnica Jovič“ i AMD Modriča. Roštljdžije su slavile sa 3:2.

– Sve je bilo super, veliki broj ekipa, odličan fudbal i posebno mi je drago da je akcija za našeg Dejana uspela – priča Željko Jović kapiten pobednikčke ekipe „Roštiljnica Jovič“

Dejan se bori sa teškom bolešću uz veliku pomoć svoje porodice ali i drugara, navijača Crvene zvezde. U klubu navijača imaju plan i za nastavak borbe

– Razmišljmamo ako bude potrebno da akciju proširimo na celu Srpsku. Akcije ćemo voditi sve do izlečenja. Tražićermo da aktiviramo humanitarni broj preko m:tela – iznosi planove Đorđe Kuzmanović

Akciji Delija priključio se i jedna broj navijači Partizana što je posebno obradovalo Dejana..

– Evo borim se protiv ove bolesti i prema svim prognozama imam veliku šansu sa se izlečim. Rečeno mi je da se 97% bolesnika od ove bolesti potpuno izleči. Međutim posebno me raduje što su i partizanovci učestovali na ovom turniru. Ne smemo se deliti po nekim bojama ili klubovima, zašto da se bijemo, ljudi mi smo jedno, mi smo Srbi.- apelovao je Dejan.

Osim što su učinili humano delo i obezbedili Dejanu dodatna novčana sredstva za lečenje, ovim gestom Delije su dale primer svim generacijama navijača da ljubav prema bilo kom klubu ne mora uvek da bude praćena neredima i huliganstvom.

Autor: Vid Blagojević
Izvor: Novosti

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Dejan Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...