Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanitarni koncert za pomoć u liječenju Julijana Drinića *(VIDEO)

Humanitarni koncert za pomoć u liječenju Julijana Drinića *(VIDEO)

MODRIČA – Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke u Modriči održao je humanitarni koncert za pomoć u liječenju Julijana Drinića iz Modriče, oboljelog od tumora kostiju.

Direktor Srpskog kulturnog centra Modriča Dejan Stojanović, organizator sinoćnjeg humanitarnog koncerta, rekao je da su građani Modriče ponovo pokazali humanost.

– Sav prihod od prodatih ulaznica i dobrotvorni prilozi biće uručeni Julijanu Driniću /38/ iz Miloševca kod Modriče koji se u Beogradu više od tri godine liječi od raka kostiju – rekao je Stojanović i naglasio da je Julijan oženjen, otac dvoje djece, zaposlen u Rafineriji ulja Modriča.

Модрича - хуманитарни концертZlatan Jerić, dirigent orkestra, rekao je da se “Gradski tamburaški orkestar” rado odaziva humanitarnim akcijama, a ovaj put su na inicijativu člana orkestra Dejana Nedića, Modričanina, i na poziv Srpskog kulturnog centra, zasvirali i zapjevali za teško oboljelog Julijana.

– Nadamo se da će prikupljena sredstva donekle pomoći Julijanu – rekao je Jerić i naglasio da su se publici predstavili mladi članovi Orkestra koji su, u skoro dva sata nastupa, svirali i pjevali evergrin, starogradsku – varošku muziku, šlagere domaće i strane, džez i rokenrol.

Inicijator Humanitarnog koncerta Dejan Nedić, Modričanin – izbjeglica iz Gostovića kod Zavidovića, rekao je da se poslije svih humanitarnih koncerata, pa i ovog u Modriči, osjeća srećnim što sa prijateljima iz Orkestra pomaže ljudima u nevolji.

Koncertu, održanom u velikoj sali Srpskog kulturnog centra, prisustvovalo je oko 200 posjetilaca.

Podršku akciji, dolaskom na koncert, pružio je načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Bojan Vidić, predsjednik Fondacije “Petar Jelić” Petar Jelić.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...