Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanitarni koncert za Dalibora Stanića

Humanitarni koncert za Dalibora Stanića

MODRIČA – Za nastavak liječenja Dalibora Stanića /34/ iz modričkog mjesta Miloševac, kome je ugrađen defibrilator koji normalizuje rad srca, na humanitarnom koncertu u Modriči prikupljeno je 2.788 KM.

Na koncertu, koji je održan sinoć, pred oko 300 posjetilaca nastupila su Kulturno-umjetnička društva iz Modriče i Šamca.

Novac je prikupljen od prodatih ulaznica i priloga namijenjenih za kupovinu lijekova propisanih nakon ugradnje defibrilatora.

Jedan od inicijatora održavanja koncerta Slavko Stojić rekao je da je nabavku aparata zbog njegove hitne ugradnje finansirala opština Modriča u iznosu od 18.000 KM.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je Srni da je lokalna uprava hitno reagovala i obezbijedila sredstva za aparat koji bi Stanić čekao skoro godinu dana u slučaju da se nabavka vršila sredstvima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Krekić je naveo da će opština tražiti povrat sredstava od Fonda, te je napomenuo da je u ovoj godini nabavljen aparat za srce još jednoj osobi iz Modriče.

Daliboru Staniću, ocu dvije maloljetne djevojčice, defibrilator je ugrađen prije 15 dana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Prema riječima njegove supruge Slađane, on se poslije ugradnje aparata osjeća dobro.

Srn2016-4-11_89817_1Na koncertu u Srpskom kulturnom centru nastupila su Kulturno-umjetnička društva “Miloševac”, “Zavičaj” i “Šefko Avdić” iz Modriče, te “Srednja Slatina” iz istoimenog mjesta u Šamcu, kao i Crkveno pjevačko društvo “Heruvima” i Etno-grupa “Posavina” iz Crkvine.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...