Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanitarna odbojkaška utakmica “Gopo na teren” – ZAJEDNO DO OZDRAVLJENJA AMILE

Humanitarna odbojkaška utakmica “Gopo na teren” – ZAJEDNO DO OZDRAVLJENJA AMILE

Amila Lojić za kratko vreme postala ljubimica publike

MODRIČA -Odbojkašica Modriče, Amila Gopo – Lojić, doživela je tešku povredu ukrštenih ligamenata na četvrtfinalnoj utakmici plej – ofa protiv banjalučkih odbojkašica BL Voleja, 19. marta ove godine. Pošto je operacija izuzetno skupa i zahtevna, njen klub i grad Modriča organizovali su humanitarnu utakmicu pоd mоtоm „Gopo na teren“, sa Amilinim bivšim klubom Kulom iz Gradačca na kojoj su prikuplјena sredstva za operaciju.

Inače, Amila Gopo Lojić je standardna reprezentativka odbojkaške reprezentacije BiH i jedna od najbolјih odbojkašica ovih prostora. Nakon teške povrede Amila se ,kako kaže, sada bolјe oseća.

“Bolova je sve manje, pokreti kolena su ograničeni, idem na fizikalne terapije i čekam tu operaciju koja bi trebala biti krajem ovog ili početkom sledećeg meseca. Očekujem da bi mogla početi sa treninzima za pet-šest meseci. Sigurno ću se vratiti  na parket u dresu Modriče”, rekla je Amila koja je prisustvovala utakmici.

I Gradačac uz Amilu

U Modričkom klubu su odmah reagovali i pokrenuli akciju da se sakupe potrebna sredstva za operaciju koja će se obaviti u privatnoj klinici u Tešnju ili Novom Sadu najranije za dvadesetak dana. Dogovorena je humanitarna utakmica između Modriče i bivšeg Amilinog kluba, Kule iz Gradačca. I iz ovog kluba su spremni pomoći sjajnoj odbojkašici.

“Pošto se radi o skupoj operaciji, a klub u ovom trenutku nije u takvoj finansijskoj situaciji da može sam izdvojiti potrebna sredstva, odlučili smo se na humanitarnu utakmicu. Zadovolјan sam odzivom i gledalaca. Osim toga, prijatelјi kluba su kupovali na desetine ulaznica ali učestvovali u ovoj akciji i pojedinačnim donacijama. Gopo je zaslužila svu pažnju koju joj u ovom trenutku pružamo jer je ona  jedan sjajan čovek i sportista”, kaže Jovan Mišić predsednik ŽOK“Modirča“.

Andrija Vidović  sekretar OK“Kula“  iz Gradačca, u kome je prethodnih sezona Amila igrala, kaže:

“Naš klub se odmah uklјučio u akciju, došli smo na utakmicu, kupili smo svi po više ulaznica, bilo je i drugih donacija i spremni smo i na druge vidove pomoći ukoliko bude potrebno. Zato ćemo biti stalno u kontaktu sa našim prijatelјima iz Modriče”, kaže Andrija.

Oduševila sve u Modriči

Svojom igrom i odnosom prema dresu koji nosi Amila je oduševila sve u Modriči. Za samo par meseci  Amila je utisnula dubok trag u istoriju ženske odbojke u Modriči.

“A joj šta reći o Amili osim da je sjajan čovek, drug, prijatelј, odbojkašica. Da se ona nije povredila verujem da bi smo se sada borile za finale. Kad smo mi padale u utakmicama tu je bila Amila da se bori za svaku loptu, da nas bodri. Ovo se ne treba desiti nikome, a najmanje je to zaslužila Amila ali i to je na žalost sastavni deo sporta”,  priča o saigračici Dragana Ilić – Vujanić, kapiten ŽOK“Modriča“.

Prema informacijama iz modričkog kluba na humanitarnoj utakmici prikuplјena su sredstva u iznosu od oko  hilјadu i po evra, što bi trebalo biti dovolјno za opraciju. Na kraju recimo da su u utakmici u kojoj rezultat nije bio bitan slavile gošće iz Gradačca sa 3:0.

Autor: Slađan JEREMIĆ

ŽOK“MODRIČA“ – OK“KULA“ 0:3

/20:25,  15:25, 16:25/

Sportska dvorana u Modriči. Gledalaca: 600. Sudije: Bojan Lazić i Nemanja Mićić(oba iz Modriče).

MODRIČA:Sablјić, Božić, Zuber, Mitrović, Maksimović, Drinić, Zelјković, Bozolјac, Vujanić, Savić, Ćešić, Huseinbašić, Filipović. Trener: Đorđe Milošević.

KULA: Bakmaz, Radović, Mandžukić, Hadžić, Radišković, Knežević, Lazarević, Čvoro, Mujkanović, Džodžalјević, Mačak, Lipovac, Rajić. Trener: Emina  Taletović.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...