Home / NOVOSTI / HRONIKA / NIZ DOGAĐAJA UZ DECENIJU OD SMRTI DR JELIĆA *(TONSKI PRILOG)
PETAR JELIĆ I ILIJA JEVTIĆ

NIZ DOGAĐAJA UZ DECENIJU OD SMRTI DR JELIĆA *(TONSKI PRILOG)

U susret važnom datumu za Modriču i njen fudbal

MODRIČA – 30.septembra navršiće se 10 godina od smrti ranijeg predsednika Republike Srpske, te FS RS i FS BiH. Ove godine Memorijal “Dr Milan Jelić” biće održan 2.i 3.oktobra. Očekuje se učešće 16 kadetskih selekcija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske. Očekuje se dolazak i sportista iz Crne Gore i Makedonije. Organizator pomenute sportske manifestacije je FK”Alfa Modriča”.

Svaki 30.septembar tužan je za Modriču. Ove godine navršava se decenija od iznenadne i prerane smrti dr Milana Jelića. Bio je šesti predsednik Republike Srpske i prvi čovek fudbala u Srpskoj i u BiH. Ove godine taj datum je u subotu, pa će Memorijal „Dr Milan Jelić“ biti organizovan u ponedeljak i u utorak, 2.i 3.oktobra. Organizator je FK“Alfa Modriča“, a predsednik tog kolektiva Petar Jelić kaže da se privode kraju poslednje pripreme za ovaj veliki sportski događaj.

„U toku su poslednje pripreme , pozivi i potvrde učešća za ovogodišnji Memorijal. Po prvi put neće biti održan 30.septembra, a taj datum je vezan za dan smrti pokojnog oca. Moraćemo pomeriti za dva dana kasnije jer jedan broj klubova nas je obavestio da ne mogu doći subotom, imaju svoje prvenstvene utakmice“, govori Petar Jelić, predsednik Alfa Modriče.

Beogradska Crvena zvezda prva je odgovorila – stižemo! Modričani imaju izvanrednu saradnju sa velikanom iz Ljutice Bogdana.

„Naravno! Sa Crvenom zvezdom i ljudima koji je vodi imamo perfektnu saradnju duži niz godina. To je doprinelo Ugovoru o poslovno – tehničkoj saradnji. Najtrofejniji srpski klub nikada nije dovodio u pitanje tu saradnju i svoj dolazak. I tako potvrđuju koliko su veliki i dragi i ja im se zahvaljujem na tome“, kaže Jelić.

Na ovogodišnjem Memorijalu, osmom po redu, nastupiće kadeti iz više jklubova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske. Jednom rečju, Jugoslavija u malom.

„Pozvali smo i jedan broj klubova iz Makedonije i Crne Gore. Naredne godine ćemo gledati da zovemo i klubove iz Slovenije. Imaćemo Jugu u malom. Dakle, videćemo da turnir otvori predsednik Republike Srpske ili premijerka. Ili neko iz samog vrha. Imamo i zahvalnice prema jednom broju pojedinaca i privrednih subjekata. Zahvalni smo svima koji nam pružaju podršku i verujem da ćemo svake godine imati sve veću i masovniju manifestaciju. Rukovodstvo Republike Srpske je potvrdilo svoj dolazak, ako obaveze budu dozvoljavale. Biće ovo gala manifestacija, a drago mi je da pokojni otac nije zaboravljen“, rekao je Petar Jelić, danas predsednik Alfa Modriče.

Medijski pokrovitelj Memorijala je Radio – televizija Republike Srpske. Jugoslavija u malom stiže u Modriču da se još jednom zahvalimo i poklonimo velikanu i fudbalofilu dr Milanu Jeliću koji je 30.septembra 2007.godine iznenada preminuo od posledica srčanog udara u 52.godini života. Ostao je u sećanjima mnogih. Dakle, pamti se dr Milan Jelić.

I ne zaboravlja…

JEVTIĆ: SVE POD KONAC
Potpredsednik Alfa Modriče i generalni sponzor ovog kolektiva, Ilija Jevtić, kaže da je ovih dana mnogo posla kako bi se važni datumi za modrički kraj obeležili dostojanstveno i uzvišeno, kako i zaslužuje čovek koji je zadužio Republiku Srpsku, Trebavu i Posavinu. „Dovešćemo sve pod konac kada je stanje oko grobnog mesta u pitanju. Angažovao sam nekoliko ljudi iz mog preduzeća da se očisti i uredi prostor oko grobnog mesta. Nikada više ne sme stanej biti kao do pre nekoliko dana, a ja ne znam do koga je taj propust. Dalje, radimo punom parom da u subotu, 30.septembra, u restoranu preduzeća Alfa organizujemo valjano donatorsko veče. Prikupljena sredstva idu na potpuni oporavak Alfa Modriče. Bila je šampion BiH. Sada će biti šampion drugoligaškog ’Zapada’, a za godinu ili dvije i prvak Republike Srpske. Neću se smiriti dok Alfa Modriča ponovo ne bude u Premijer ligi BiH i dok ne bude igrala svoje evropske utakmice. Samo na takav način mi se odužujemo pokojnom Milanu Jeliću“, rekao je Ilija Jevtić, privrednik i sportski radnik koji zna kako stići do cilja.
Koji podržava oberučke. Koji ne soli, već sladi…

Slađan JEREMIĆ

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...