Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO SZM ORGANIZOVALA IZLET UČENIKA SA POSEBNIM POTREBAMA OŠ SUTJESKA *(FOTO)

HO SZM ORGANIZOVALA IZLET UČENIKA SA POSEBNIM POTREBAMA OŠ SUTJESKA *(FOTO)

Modričkoj, ali i široj javnosti dobro su poznate raznovrsne humanitarne akcije koje je realizovala Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču“.
Međutim, zadnjom akcijom koju su danas realizovali. čini nam se da su prevazišli sami sebe i da su pokazali jedan novi i izuzetan potencijal. HO Srcem za Modriču organizovala je izlet za djecu sa posebnim potrebama iz specijalnog odjeljenja OŠ “Sutjeska” iz Modriče.
O ovoj akciji postavili su prilog na svoju internet stranicu, a mi ga prenosimo u cjelosti.

HO Srcem za Modriču nastavila je sprovoditi dio radnog plana koji se odnosi na pomoć djeci. Danas su organizovali odeljenju učenika sa posebnim potrebama jednodnevni izlet u Šamac i posjetu Vatrogasnoj jedinici ovoga grada.

2016-25-10-ho-szm-izlet-u-samac-b
Više o ovoj akciji reči će nam Krsić Mitar podpredsjednik HO SZM :
–  “Kada smo posjetili djecu sa posebnim potrebama u Osnovnoj školi ,,Sutjeska“ i tom prilikom toj djeci uručili školski materijal koji oni koriste u svom radu, došli smo do saznanja da bi djeca volila da odu na izlet. Odmah nam dolazi prijedlog od naseg člana Aleksandra Zarića, da ta djeca dođu u posjetu Šamcu a da budu takođe gosti Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Šamcu, gdje je i on sam zaposlen. Na sam pomen vatrogasaca u djeci je probudilo maštu i izmamilo osmjehe. Aleksandar stupa u kontakt sa svojim starješinama koji rado prihvataju prijedlog da ugoste  djecu. Humanitarna organizacija preuzima na sebe organizaciju, troškove prevoza, hrane, sokova i poklona za djecu. U toku pripreme odlaska u Šamac javlja nam se nas veliki prijatelj i saradnik  gospodin Goran Petrović, vlasnik pekare Vučijak i daje nam od svoje firme potrebne sendviče, na ćemu mu se ovom prilikom zahvaljujemo. Ubrzo  je i  dogovoren prevoz i  sa prevoznikom ,,Vidra turs“ , koji  se i sam ponudio da pomaže organizaciju budućih putovanja.”

Tako prođoše pripreme za ovu akciju koju i realizovasmo. Danas je osmero djece, dva roditelja i učiteljice Mirka Puntar i Kosana Nikolić zajedno sa pomoćnikom direktora Tanjom Simić u pratnji naših clanova Mitra Kršića, Aleksandra Zarića i Bojana Milešića obišla Teritorijalnu VJ Šamac. Tom prilikom u TVJ Šamac dočekali su nas vatrogasci koji tu rade zajedno sa svojim komandirom Sašom Mišićem. Ovom prilikom kao pravi domaćini vatrogasci su dočekali svoje goste sa sokovima i grickalicama, i naravno nisu ni izostali pokloni u vidu bojanki posvećenih vatrogascima.
Komandira TVJ naši članovi upoznali su sa radom humanitarne organizacije. On se zahvalio djeci i učiteljima na posjeti a posebno se zahvalio članovima humanitarne organizacije, pri ćemu je izrazi želju da se ova naša saradnja ovde ne završi, već da ovo bude početak jedne nove saradnje između vatrogasaca i naše organizacije.
Na kraju posjete obišli smo usće rijeke Bosne u rijeku Savu.
Na rastanku djeci su podijeljeni pokloni u vidu kamiončića vatrogasnih da se sjećaju ovog lijepog putovanja.

2016-25-10-ho-szm-izlet-u-samac-cKosana Nikolić učiteljica, kaže:
–  “Učili smo o tome da je opasno igrati se sa vatrom i da ako dođe do požara zovemo vatrogasce. Pred nama su bile ilustrovane knjige u kojima su ljudi u žutim šljemovima obuzdavali požare, nasmejani i srećni sto su usevali u tome. No, danas smo imali posebnu priliku posetiti vatrogasnu stanicu u Šamcu i upoznati se sa vatrogascima. Nismo ni slutili da otvaranjem vrata vatrogasnog doma otvorila su se i njihova hrabra srca, njihovi zagrljaji za naše učenike uzbuđene i željne njihovih iskustava. Pored toga što smo mogli ući u prava vatrogasna vozila, dobili smo osmehe i poklone. Kakav dan za sve nas, maštu naših učenika, njihove želje i nova znanja. Zar ne želimo svi biti vatrogasci, odvažni, smeli, ali vedri i veseli? Pre svega hvala HO Srcem za Modriču i njihovim članovima koji su omogućili i realizovali današnju posetu i obezbedili nam prevoz. Hvala vatrogansoj stanici u Šamcu i njiihovim zaposlenima što su otvorili svoja vrata i pružili nam nezaboravne uspomene.”

Tanja Simić, pomoćnik direktora OŠ Sutjeska i član HO Srcem za Modriču je ovim povodom izjavila:
–  “Udruženi zajedničkim interesom i željom da učinimo svijet boljim mjestom djeci kojima je za to potrebna naša podrška, škola i HO Srcem za Modriču su otpočeli svoju saradnju. Jedna od ideja koja je zamišljena i realizovana je posjeta djece s posebnim potrebama specijalnih odjeljenja naše škole vatrogasnoj jedinici u Šamcu. Zahvaljujemo im se ovom prilikom što su nam otvorili svoja vrata, ugostili i što smo bar na kratko bili dio njihovog tima.
Zarad vrhunskih rezultata potrebno je da organizacije kao što su HO Srcem za Modriču i škola rade što bliže jedna drugoj, osluškujući potrebe jednih i drugih, dajući ideje i razrađvajući planove.
Posebno je značajna činjenica da su članovi kolektiva škole direktno, svojim članstvom i prisustvom, uključeni u rad organizacije. Na taj način mogućnost neprepoznavanja i nerazumijevanja potreba i problema jedne i druge instuticije se svodi na minimum.” – zaključila je Tanja Simić.

Na kraju, još jednom se zahvaljujemo svima, OŠ Sutjeska, TVJ Šamac, “Pekari Vučijak” i “Vidra Tursu” što su nam pomogli da svi zajedno učinimo da ova dječica u svoje sjećanje uvrste još jedan predivan dan ispunjen ljubavlju i namjenjen samo njima.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...