Home / DAN OPŠTINE 2017. / HO “SRCEM ZA MODRIČU” UZ OMLADINU I SPORT *(FOTO)

HO “SRCEM ZA MODRIČU” UZ OMLADINU I SPORT *(FOTO)

Danas je u Modriči održana treća biciklijada u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice Modriča. Kao što je i običaj kada god i gdje god zatreba pomoć, Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ uskače u pomoć. Tako je bilo i ovaj put. Kada smo saznali da naši prijatelji iz Svetosavske omladinske zajednice pripremaju organizaciju treće biciklijade od Modriče do Gornjih Riječana u spomen na proboj koridora i u čast Vidovdana, dana naše opštine, odlučili smo da im se stavimo na raspolaganje kao i uvijek do sada. U kontaktu sa rukovodstvom Svetosavske omladinske zajednice odlučili smo im pomoći u neophodnoj hrani za bicikliste. Tako smo i kontaktirali našega donatora gospodina Gorana Petrovića, vlasnika DOO ,,Vučijak Trejd“ da bi zajedno realizovali ovu akciju. Tako i biva, nakon samo jednog poziva sve je bilo dogovoreno sa gospodinom Petrovićem i tako danas pomogosmo realizaciju treće biciklijade.

U današnjoj biciklijadi su učestvovali podpredsjednik HO,,Srcem za Modriču“ Mitar Kršić, član izvršnog odbora Aleksandar Zarić te omladinci Nikola Simić, Jelena Lalić, Milan Đurić kao i Boris Vuković koji ujedno obavlja i dužnost vršioca dužnosti predsjednika Svetosavske omladinske zajednice.

Zamolili smo učesnike današnje manifestacije da nam kažu nešto o današnjem događaju. Mitar Kršić rekao je:

–   ,,Veoma sam srećan što danas vidim ovoliki broj ove omladine. Polako moji prijatelji ulazimo u godine kada nećemo biti omladinci, ali raduje me ovoliki broj dječaka i djevojčica koji su danas odlučili da izvezu ovu biciklijadu koja nije ni malo laka zbog različitih uspona na putu. Drago mi je što je danas sve uredu prošlo i nismo imali nijednog povrijeđenog biciklistu. Veoma je lijepo vidjeti i mlade i stare na jednom mjestu. Danas mi je ovo djelovalo kao jedna velika familija, jer stariji biciklisti su se brižno odnosili prema mladima kako bi svi došli na cilj. Zahvaljujem se i gospodinu Goranu Petroviću tj firmi Vučijak Trejd koja pomože realizaciji ove biciklijade. Drago mi je što samnom na ovaj put krenuše i naši omladinci koji uvijek pomažu i rad Svetosavske omladinske zajednice jer i danas se pokazaše u plemenitoj misiji pa skupa odašmo počast svi nastradaim u borbama za koridor“.

Vršilac dužnosti predsjednika Svetosavske Omladinske zajednica Modriča Boris Vuković rekao je: ,

–    ,Hvala svim učesnicima treće biciklijade koju danas odvezošmo od Modriče do Gornjih Riječana, a sve u čast svih boraca vojske Republike Srpske koji svoje živote položiše u proboju “Koridora života“.  Čestitam svim pobjednicima u takmičenjima koja su danas bila organizovana. Kako kaže naš moto “SPORT-ZDRAVLJE-PRAVOSLAVLJE” tako je i danas kroz današnji program sve to bilo zastupljeno jer vozili smo bicikle, po dolasku u kamp mjerili smo šećer što su nam pomogli članovi udruženja ,,Dijabet“ Modriča i naravno širili smo našim druženjem pravoslavlje jer pri polazku na put prvo je odslužena liturgija zatim i Obred prizivanja pomoći, blagodati i dara Presvetoga Duha na početku svakog dobrog dela.“

Pored toga što je vd predsjednik SOZ-a Modriča Boris je i humani dječak jer je član naše omladine koja svakodnevno obilazi socijalno ugrožene. Borisu želimo da samo nastavi tako jer ide pravim putem te bi njegovi roditelji trebali biti ponosni na njega.

Koordinator Svetosavske omladinske zajednice Modriča, jerej Goran Panjkov rekao je sledeće:,

–   ,Cilj današnje manifestacije je evociranje uspomena na proboj Koridora 28.jula 1992. godine, na briljatnu i presudnu akciju Vojske Republike Srpske za Republiku Srpsku i Modriču. Zahvaljujem se svima koji pomogoše održavanje ove manifestacije, DOO ,,Vučijak“, Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“, Udruženju dijabetičara ,,Dijabet“ Modriča, kao i Boračkoj organizaciji Opštine Modriča, jer bez njih ovo danas ne bi izgledalo kako je izgledalo a izgledalo je fenomenalno. Svi na istom mjestu od 7 do 77 godina i svi sa istim ciljem da se oda pošta svim nastradalim prilikom proboja koridora a nakon toga da odmjere snage u starim našim igrama“.

Pored vožnje bicikla u Gornjim Riječanima organizovane su ,,Sokolske igre“ u skakanju u vreći, navlačenju konopca i bacanju kamena. Pobjednik u skakanju u vreći kod djece u konkurenciji od 15 takmičara bio je Danilo Petrović, a kod odraslih u konkurenciji od 15 takmičara pobjednik je Darko Petrović. U navlačenju konopca pobjednici kod djece u konkurenciji od tri ekipe je ekipa ,,Topovi“ u sastavu Slađan Mršić, Danilo Petrović, Luka Jovanović i Branislav Đurić, a kod odraslih između 8 ekipa koje su se takmičile pobjednik je ekipa Park Kafe u sastavu Dragan Danilović, Nenad Marijanović i Mladen Vuković. U bacanju kamena neprikosnoven izmežu 10 takmičara bio je Petar Ćirković koji bacio ubjedljivo najdalje kamen.

Na današnjoj biciklijadi učestvovalo je 120 biciklista, na čemu im se i Humanitarna organizacija,,Srcem za Modriču“ zahvaljuje a pogotovu našim članovima.
Svima koji pobijediše u takmičenjima čestitamo.
Još jednom se zahvaljuhemo i DOO,,Vučijak Trejd“ koji putem naše organizacije dade donaciju za ovaj događaj naravno i našim prijateljima iz Udruženja ,,Dijabet“ što su se odazvali pozivu da prisustvuju ovom događaj.

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...