Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO ,,SRCEM ZA MODRIČU“ U POSJETI NASELJU DOBOR *(FOTO)

HO ,,SRCEM ZA MODRIČU“ U POSJETI NASELJU DOBOR *(FOTO)

Sam nastanak Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“ vezuje se za teške poplave iz 2014. godine koje su zadesile našu opštinu. Najteže u tim poplavam su prošli stanovnici naselja Dobor koje se nalazi u Mjesnoj zajednici Modriča 4. Ovo naselje čine izbjegličko stanovništvo iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, tako pored toga što su napustili svoja vijekovna ognjišta u Modriči ih zadesi nevolja u vidu poplave koja je nekoliko puta plavila im kuće a najteže i najviše 2014.godine. Tako već te godine stiže velika količina hrane putem naše organizacije za stanovnike ovog naselja. Na taj način nastade i neraskidiva veza sa tim stanovništvom i našom organizaciom od samog nastanka do dana današnjeg, pa u svakoj godini određeni dio akcija posvetimo i onoj kategoriji stanovništva sa ovog područja koje živi bez ikakvih primanja.  Samo u 2017.godini u ovom naselju smo podijelili 23 paketa hrane i higijenskih namirnica za 23 porodice što čini ukupnu vrijednost od 2300 konvertibilnih maraka.
Da stanovništvo ovog naselja nije zaboravljeno i u 2018. godini svjedoči naša nova akcija koju su izveli naši članovi u saradnji sa nadležnim sveštenikom jerejem Sinišom Lazićem.
Ovom prilikom obišli smo tri porodice i uručili im tri paketa hrane ukupne vrijednosti 300 konvertibilnih maraka.
Đokica Nikolić živi sa suprugom i troje maloljetne djece uzrasta od 6, 5 i 1 godinu. Niko u kući nije zaposlen a jedini prihodi su od dječijeg doplatka za dvoje djece i invalidnine, jer je Đokica ratni vojni invalid. Pored navedenih prihoda povremeni prihodi su od dnevnice koju vrijedni Đokica zaradi radeći na građevini kako bi prehranio svoju porodicu.
Dragica Kenjić živi sama od penzije od 170 konvertibilnih maraka. Kako nam i sama reče pored nje u posebnoj zajednici žive snaha i sin sa djecom ali i oni imaju puno obaveza oko djece a naravno i pripomažu Dragici kada god joj je potrebno. Dragica se nekoliko puta obraćala našoj organizaciji jer je pored male penzije nju zadesila veća nesreća. Naime Dragici je diagnosticiran kancer pa sada ogroman dio novca odlazi na njeno liječenje koje će potrajati duže vrijeme.
Kristina Perić živi sama bez ikakvih primanja. Pored velikih problema sa neimaštinom, Kristina ima i probleme sa kukovima, pa se otežano kreče. Kako nam i sama reče veoma joj je teško izaći iz kuće pa tako rijetko i izlazi, ali dobre komšije uvijek priskaču i pomažu kada god je potrebno. Ostaje nam nada da će se Kristinini zdravstveni problemi riješiti operaciom koju i sama Kristina željno očekuje, kako bi mogla bez štaka da hoda i sama sebe posluži kada je to potrebno.

HO ,,Srcem za Modriču“ se zahvaljuje svešteniku jereju Siniši Laziću, članovima Mitru Kršiću i Milomiru Arsiću, kao i omladinkama Jovani Tomić i Kristini Obijedović na uspješno organizovanoj akciji.
Naša organizacija će uskoro zatražiti od Savjeta mjesne zajednice da nam se dostavi spisak svih socijalno ugroženih i bolesnih od teških bolesti jer i pored svakoga našeg truda i zalaganja, kao i zalaganja svešenika Siniše, nažalost nakon svake akcije pojave se negativni komentari zašto je i ko pomagan iako mnogi nisu upućeni ni u imovinsku a pogotovu u zdravstvenu situaciju svake osobe koju obiđemo u ovome naselju. Razumijevajući potrebe svih stanovnika ovog naselja ali zbog čestih prigovora uputićemo molbu predsjedniku savjeta mjesne zajednice ukoliko je u mogućnosti da nam pomogne da korektno bez ikakvih prigovora obavimo naš humani posao kako bi svi oni kojima je pomoć neophodna bili zadovoljeni i tako na obostrano zadovoljstvo radimo naš humani posao.

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...