Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO ,,Srcem za Modriču“ obišla tri porodice u Vranjaku *(FOTO)

HO ,,Srcem za Modriču“ obišla tri porodice u Vranjaku *(FOTO)

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ obišla je tri porodice u Vranjaku. Kao što je činjeno do sada tako smo i ovaj put kontaktirali sveštenika Vranjačke parohije , protojereja Slobodana Tošića te ga zamolili da nam predloži kojim porodicama da uručimo pakete hrane i naravno da sa nama obiđe sve te porodice. Tako i biva,veoma brzo usaglasli smo se oko planiranih porodica te odmah organizovali naše članove da krenu u tu akciju. Pored Oca Slobodana u ovoj akciji Humanitarnu organizaciju ,,Srcem za Modriču“ predstavljali su predsjednik izvršnog odbora Bojan Milešić, podpredsjednik organizacije Mitar Kršić te omladinke Jovana Tomić, Kristina Objedović i Jelena Lalić.

Predsjednik Izvršnog odbora Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ Bojan Milešić izjavio je:
–  “Danas smo obišli tri porodice u Vranjaku i ove tri porodice su po mnogo čemu specifične jer u sve tri porodice ima dosta djece. Nažalost ta djeca žive u neuslovnim prostorima za život ali oni ipak uspijevaju i ići u školu i postizati dobar uspjeh u školi. Kao čovjeka a i kao roditelja današnja akcija me potresla jer vidjeti svu tu djecu gdje i kako žive na mene je ostavilo ogroman utisak te bi se zahvalio Ocu Slobodanu što nas je uputio baš na ove porodice jer i ovima porodicama je svakako sada pomoć najpotrebnija jer djeca će sada u školu a to svakako iziskuje veće količine novca za neophodni školski pribor, sveske, knjige i tako dalje, a ovi paketi hrane i odjeće za djecu bar će im pomoći da privremeno ne razmišljaju bar o hrani i odjeći pred školske dane” – zaključio je gospodin Milešić.

Prvo smo obišli porodicu Jasminke Savić koja živi sa četvero djece u jednoj maloj kući u kojoj u jednoj prostori žive i majka i djeca. Da bude veći problem i ta kuća nije njihova već od dobrih ljudi iz Vranjaka koji su im ustupili tu kuću na korištenje bez naknade. Jasminka živi sa troje maloljetne djece blizankinje Marina i Maja (5 godina), Mitar (9 godina) i ćerka Marija (21 godinu) koja povremeno dolazi kod majke i pomaže joj oko čuvanja djece. Jasminka spada u red osoba sa posebnim potrebama, ali svakako uspijeva da pravilno odgaja djecu te ih drži uredne kao i sama kuća u kojoj žive je takođe u urednom stanju.

 

Nakon porodice Savić obišli smo i porodicu Miroslava Markovića. Obilazkom ove porodice samo potvrđujemo gdje jednom dođemo da se uvijek i vraćamo, tako i danas porodicu Marković posjetišmo po treći put. Miroslav živi sa suprugom Zoricom i djecom Slobodan (18 godina), Savka (16 godina), Miroslava (13 godina), Zoran (9 godina) i Sandra (7 godina). U odnosu na naš predhodni dolazak u ovu porodicu promijenilo se jedino to da se Miroslav uspio zaposliti u jednoj Modričkoj pekari ali i dalje žive u staroj trošnoj kući kojoj se dolazi po veoma lošem putu pa je i naša ekipa teškom mukom došla do ove kuće. Iako su započeli gradnju nove kuće ona sporo napreduje jer nemaju dovoljno novca da je završe.

I na kraju današnjeg obilazka Vranjaka obišli smo porodicu Obradović koju čine uprug Blagoje, supruga Ruža i djeca Mladen (11 godina), Nada (10 godina), Petra (14 godina) i Nedeljko (17 godina). Ova višečlana porodica živi bez ikakvih primanja u kući bez vode. Naime, imaju iskopan bunar i razvedenu vodu u kući ali nikada voda od bunara do kuće nije sprovedena. Jedini izvor primanja je odlazak na dnevnice ali i to je slab izvor primanja jer slabo ko i zove na dnevnicu kaže nam Ruža koja je sa djecom izašla pred našu ekpu jer zbog lošeg puta teško bi uspjeli sa autima doći do kuće. Nevolje ove porodice su još veće kada se uzme u obzir da je Nedeljko dijete sa posebnim potrebama, ali tu su braća i sestre koje zajedno sa roditeljima pomažu da i njemu ništa ne fali.

Ocu Slobodanu Tošiću se najiskrenije zahvaljujemo na dosadašnjoj pomoći i podršci u radu naše organizacije jer i sam je prije nekoga vremena odlučio da postane naš član.
Takođe se zahvaljujemo i našim članovima koji su izveli još jednu u nizu akcija naše organizacije.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...