Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO Srcem za Modriču donirala RK Vidra kancelarijsku opremu

HO Srcem za Modriču donirala RK Vidra kancelarijsku opremu

HO SRCEM ZA MODRIČU donirala je prijateljima iz RK Vidra kompijutersku opremu vrednosti 487,89 KM za njihovu novu kancelatriju!

Dragan Sjeničić Pipi

Dragan Sjeničić Pipi – predsjednik HO Srcem za Modriču

Povodom zapisa na Facebook stranici Humaniterne organizacije Srcem za Modriču, koji smo naveli na početku ovog priloga, kontaktirali smo njih kao i Ronilački klub Vidra iz Modriče da nam kažu nešto više o ovoj akciji.

Dragan Sjeničić Pipi, predsjednik HO Srcem za Modriču za portal modričainfo tim povodom rekao je:

“Kompletna pomoć Vidrama je kao jedan vid zahvalnosti momcima koji su u datom momentu nerazmišljajući stavili glavu na doboš i uhvatili se sa nevremenom u koštac samo da bih spasili tuđe zivote.
Kao drugo trebamo biti srećni što imamo kao grad takav jedan sporski klub koji se u nesrećama može mobilisati kao civilna zaštita
Mi smo spremni pomoći sva udruženja koja u odredjenim nesrećama mogu da se iskoriste kao spasilačke ekipe.”

 

Istovremeno na fb stranici RK Vidra pisalo je sledeće:

Dobri ljudi-naši ljudi!! Udruženje SRCEM ZA MODRIČU pokazali su još jednom svoju humanost prema našem klubu. Kupili su i poslali nam neophodnu opremu za našu kancelariju!! Još jednom Vam se od srca zahvaljujemo…

Kontaktirali smo Ronilački klub Vidra iz Modriče da nam kažu nešto više kako je došlo do ove akcije. Predsjednik i jedan od osnivača kluba, Dragan Šarčević za naš portal je izjavio:

Dragan Šačević-RK Vidra

Dragan Šarčević – predsjednik RK Vidra

“Ja i Dragan Sjeničić Pipi čuli smo se telefonom i u razgovoru došli smo do teme o našoj prostoriji koju trebamo da dobijemo i on me upitao imamo li mi kompjuter i sve što nam je potrebno za kancelariju, našta sam ja odgovorio da nemamo. Rekao da će on pogledati to tamo i vidjeti šta nam oni mogu pomoći. Završimo razgovor i nakon pola sata zove me Sjeničić ponovo i kaže: “Otiđite odmah u Osječak (opština Odžak) u firmu EUROCOMPANY vlasnik Božo Benić i uzmite sebi kompjuter, štampač i monitor, ja sam sve sredio”.
Tako da smo mi odmah otišli tamo i uzeli što nam je trebalo, tako da je je to sve u roku od nekih dva sata bilo završeno.
Ovo nije prvi put da nam uduženje Srcem za Modriču pomaže. Oni su nam do sada kupili čamac vrijednosti 1.800 KM, ronilačku opremu vrijednu oko 8.000 KM..
Moram napomenuti da bez pomoći Načelnika opštine Mladena Krekića, udruženja Srcem za Modriču i našeg naroda koji živi i radi širom Evrope, naš klub nebi mogao da funkcioniše i obavlja poslove spašavanja u elementarnim nepogodama. Zahvaljujuči istima mi sad možemo mnogo lakše i sigurnije da obavljamo posao spašavanja na vodi i pod vodom za šta smo i obučeni.”

Galerija slika: Oprema – donacija HO Srcem za Modriču za RK Vidra

Na kraju ovog priloga, autor istog je slobodan nešto napomenuti. HO Srcem za Modriču je i ovaj put brzo reagovala i organizovala nabavku neophodne pomoći ovom Klubu, i to u roku od svega dva časa !

Pri tome su naveli: “momci koji su u datom momentu nerazmišljajući stavili glavu na doboš i uhvatili se sa nevremenom u koštac samo da bih spasili tuđe živote”. Tada su i njihove, klubske prostorije i oprema stradali. U nabavci opreme pomogli su Opština Modriča i HO Srcem za Modriču, a sada još čekaju obečane im prostorije.

Ipak, prošlo je skoro godinu dana od tih događaja a ovi momci još nemaju gdje da se sastaju, drže opremu… Sastaju i druže se po kućama, a povremeno na otvorenom… Ako postoje zasluge, prioriteti onda ovi momci su to svakako zaslužili te je za očekivati da će nadležni iz Opštine ubrzati taj postupak a ovaj Klub što prije dobiti adekvatan prostor za daljnji rad.

RK VIDRA

Druženje članova RK Vidra “na otvorenom” – čekajući nove prostorije

Autor: modričainfo / H.Zlatko

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...