Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO SRCEM ZA MODRIČU: ANĐA GLAVAŠ OPET UZ SVOJE BOTAJČANE *(FOTO)

HO SRCEM ZA MODRIČU: ANĐA GLAVAŠ OPET UZ SVOJE BOTAJČANE *(FOTO)

Kako smo već navikli za velike praznike uvijek nas iznenadi neki od naših članova. Tako i kraj 2018.godine ostaće upamćen po akciji koju je finansirala naša dugogodišnja članica Anđa Glavaš. Anđa je prije rata živjela u Botajici i tu sagradila kuću i započela život.
– “Taj period života  pamtiće zauvijek jer to je najljepši period života, dobro smo živjeli, uvijek smo komšija komšiji pomagali išli i na srećne i na tužne događaje, zajedno se i veselili i tugovali.” – reče nam Anđa Glavaš.

Ali dođe nesretni rat i tada Anđa napušta Botajicu, tada je mislila zauvijek ali Anđa je fizički napustila Botajicu ali u mislima nije nikada. Već smo pisali o Vaskršnjoj akciji u kojoj je Anđa obezbijedila 600 konvertibilnih maraka koje je namijenila za socijalno ugrožene porodice iz Botajice i tada nam reče da tu neće stati. Pred katoličiki Božić opet nam se javila Anđa sa željom da pomogne opet svoje Botajčane i tako im zaželi srećne Novogodišnje i Božićne praznike. Kako i sama kaže kakav bi moj to Božić bio i Nova godina kada ne bi nekoga usrećila na bilo koji način. Biće mi drago da bar na slikama vidim sreću na licima te djece za dobijene poklone reče nam  Anđa. Ovoga puta Anđa nam predlaže da sa 1000 konvertibilnih maraka pomogne učenike koji pohađaju školu u Botajici.

Ovu petorazrednu školu pohađa ukupno 16 učenika raspoređenih u tri kombinacije. Učitelj Aleksandar Vidaković i učiteljice Neda Panić i Maja Dujković dočekaše nas sa svojim učenicima  i izraziše veliku zahvalnost kako Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ na realizaciji ove akcije, tako i gospođi Anđi Glavaš na donaciji koja će svakako puno značiti i učenicima i učiteljima. U sklopu ove donacije kupljen je sav neophodni školski pribor za sve učenike, rekviziti za nastavu fizičkog vaspitanja  kao i paketići za svakog učenika. Ovom prilikom dočekalo nas je deset učenika, dok je šest učenika bilo odsutno zbog nastupa na priredbi u Modriči, pa smo njihove poklone ostavili kod učitelja.

– “U ime učenika, svojih kolega i svoje lično ime želio bih da se zahvalim gospođi Anđi Glavaš na ovoj donaciji koja će puno značiti kako učenicima tako i učiteljima. Hvala joj što nije zaboravila svoje selo i svoje komšije pa na ovaj način ih svaki put ponovo obraduje. Nismo zaboravili kada je za Vaskrs obradovala svoje Botajčane, a ono već ovih dana dođe nova velika donacija za Botajicu i zaista joj od srca hvala jer tim dijelima pokazuje koja se dobrota nalazi u njoj i koja je veličina od žene. Hvala gospođi Anđi i na povjerenju što ove akcije realizuje posredstvom Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“  i tako zajedno činimo narod Botajice srećnijim.” – rekao je podpresjednik Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ Mitar Kršić, koji je i sam učitelj u susjednom Dugom Polju.

Ovu akciju realizovali su članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ Aleksandar Zarić, protojerej stavrofor Jadranko Stojanović i Mitar Kršić.

Gospođi Anđi Glavaš i njenoj porodici  želimo srećan Božić i Novu godinu i da im dragi Bog vrati u dobru za svu dobrotu koju iskazaše kroz ove akcije.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

https://imgur.com/a/jfpUZm3

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...