Home / MAGAZIN / STIL I ZANIMLJIVOSTI / Halid Bešlić za 10 dana smršao 10 kilograma

Halid Bešlić za 10 dana smršao 10 kilograma

Posljednje četiri godine muzička legenda Halid Bešlić bori se s viškom kilograma, a zahvaljujući nutricionisti Đovaniju Kenanu Mandri (Giovanni), uspio je smršaviti 10 kilograma za samo 10 dana.

Sada se, kako tvrdi, osjeća mnogo bolje jer je razlika između 115 kilograma, koliko je imao početkom septembra, i 105, koliko ima sada, velika.

Takozvanu liposukcijsku ishranu prema preporuci ovog nutricioniste, koji se školovao u Italiji, okušale su i brojne druge poznate ličnosti iz regiona – od glumaca do političara, a Bešlić je jedan od rijetkih koji o tome javno govori. Zbog svog zdravlja, ali i ljepšeg izgleda, odrekao se starih navika i veoma ozbiljno pristupio strogom režimu koji mu je propisao Mandra.

“U prvoj fazi smršao sam 10 kilograma, namjeravam smršaviti još 10 i to će biti dovoljno. Nije bilo tako teško. Sreća je što ne traje dugo. Uskratio sam sebi ishranu i pio šejkove na bazi surutke. Tako nešto, nisam siguran, sve je to po italijanskoj recepturi i preporuci Kenana. Efikasno je, možda ne bih ni morao nastavljati s tim, ali hoću da se vratim na svoju staru težinu” govori Bešlić.

Njegovi bliski prijatelji tvrde da je period liposukcijske ishrane Bešlić prebrodio i više nego dobro i da je proteklih dana dosta raspoloženiji.

“Osjećam se odlično. U tom periodu desi se i detoksikacija organizma i meni se nakon svega čini da bi bilo najljepše kada bi čovjek mogao živjeti bez hrane. Kad bi se moglo. Dok sam bio na dijeti, osjećao sam se tako laganim, istina, malo sam i raspoloženiji, draže mi se i obući. Riješio sam se mnogih problema. Recimo, najgore mi je bilo što nisam mogao dugo da hodam. Pola kilometra, kilometar i nisam mogao dalje, sada mogu” dodaje Bešlić.

Nagli višak kilograma, čak 25, Halid je dobio prije četiri godine, kada je prestao konzumirati cigarete. U narednom periodu pokušavao se na razne načine izboriti s ovim problemom, ali bezuspješno, piše Dnevni avaz.

“Dešavalo mi se da skinem dva kilograma, ali se brzo vratim na staro. Volio sam da popijem i koje pivo. To nije moglo zajedno. Morao sam se nečega odreći. Ovo sada je ispalo veoma dobro. Jednostavno, kada mršavite, tako vidno imate više volje da se vratite u svoj stari konfekcijski broj. Prva četiri dana sam izgubio četiri kilograma, to je višak vode u našem organizmu, a onda se to dalje rasporedilo. Moja supruga Sejda tih dana nije morala ništa kuhati, bila je na odmoru” našalio se Bešlić.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...