Home / NOVOSTI / HRONIKA / GODIŠNjE DRUŽENЈE PENZIONERA

GODIŠNjE DRUŽENЈE PENZIONERA

Povodom dana penzionera opštine Modriča, Udruženje penzionera opštine Modriča je 06. septembra 2015. godine organizovalo jednodnevni izlet i druženje  u Sportsko-rekreativnom centru Riječani. Druženju u Riječanima predhodio je obilazak manastira na Dugoj Njivi. Izletu je prisustvovalo oko 500 penzionera sa područja opštine Modriča. Cilj izleta je druženje, razmjena iskustava među penzionerima, te poboljšanje rada Udruženja.

Istog dana održana je prezentacija  EU projekta “Susreti za bolje sutra” iz programa “Evropa za građane 2014-2020” , koji su prezentovali predstavnici projektnog tima MVC Beograd uz konsultacije sa Razvojnom agencijom opštine Modriča. Projektom su predviđene inovacije za unapređenje zdravog odrastanja – starenja kao što su kreiranje usluga socijalne i zdravstvene zaštite, međugeneracijski boravak, angažovanje starijih osoba u smislu iskorišćavanja različitosti njihovih potencijala i drugo. Projekat obuhvata mrežu gradova: Beograd, Ljubljanu, Skoplje, Sarajevo i  Istočno Novo Sarajevo. Nakon prezentacije potpisan je Protokol između Udruženja penzionera opštine Modriča i opštine Savski Venac Beograd za učešće u projektu. Događaju je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima.

Pored ličnog učešća svakog penzionera u finansiranju troškova značajno učešće svake godine uzima Opština Modriča.

“Projekat za zdravo starenje smo realizovali. Ovo je drugi  sličan projekat, u koji će biti uključeno više populacija, penzioneri, omladina, djeca i drugi. Ovdje treba uključiti vladin i nevladin sector, izvršnu vlast  i sve  nabrojane populacije i biće velikog uspjeha.  Radi  se o projektima koji će omogućiti da se ljudi  druže, posjećuju i zajedno obavljaju mnoge aktivnosti. Ja sam veliki pristalica druženja i presrećan sam što je  danas  došlo oko 500 ljudi da se druže”, rekao je načelnik Krekić.

Đorđe Nijemčević, predsjednik Udruženje penzionera je istakao: “Realizacija ovog programa će modričkim penzionerima donijeti mnoge nove aktivnosti i sadržaje. Do sada smo uglavnom rješavali socijalna pitanja penzionera. Novim projektom nudi se nova saradnja koja podrazumijeva iskorištavanje potencijala penzionera u svrhu zdravog starenja. Našu populaciju ne zanima više karijera a ni novac previše, ali nas zanima kako kvalitetno proživjeti vrijeme. Čast nam je što smo mi kao mala opština ušli u ovako veliki evropski  projekat. Zahvalio bih se opštini Modriča koja nas mnogo pomaže, načelniku Krekiću i njegovim saradnicima i medijima koji prate naš rad.”

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...