Home / NOVOSTI / HRONIKA / Četvrti „Gastro susreti – Modriča 2017“ *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Četvrti „Gastro susreti – Modriča 2017“ *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Učešće uzelo 20 izlagača

MODRIČA – U Modriči su organizovani 4.Gastro susreti “Modriča 2017” na kojim su predstavljena tradicionalna jela i specijaliteti domaće kuhinje. Učešće je uzelo 20 izlagača iz Gradačca, Broda,Šamca, Brčko Distrikta, Modriče, te Leskovca u Srbiji.

„Učesnici smo na svakom sajmu u Modriči. Zbog ugodnog i prijatnog društva. Reklamiramo svoje proizvode, nešto i prodamo. Učestvujemo na više sajmova, najčešće onih oko eko – hrane i sve širom Bosne i Hercegovine“, kaže Nedžad Bistrić, direktor „Remelina“ iz Gradačca.

NEDŽAD BISTRIĆ IZLAGAO U MODRIČI

 

IZLAGALE I ŽENE IZ ŠAMCA

 

Izlagale su i članice Udruženja žena „Đurđevak“ iz Liješća kod Broda.
„Nastupamo u Modriči od samih začetaka Turističke organizacije Modriče. Nudimo razne pite, slane i slatke kiflice, štrudle, domaći sir i kajmak, suhomesnati proizvodi, razni kolači i drugi slatkiši“, rekla je Ljubica Dimitrov iz pomenutog udruženja.

Podršku ovakvim privrednim manifestacijama pruža i opština Modriča.

„Lep je ovo trenutak za Modriču. Ovo je ono što smo hteli, da pokažemo da imamo šta ponuditi. Ovo afirmiše naš kraj. Ovde se neguju običaji i tradicija. Imamo tradicionalnu domaću kuhinju. To treba negovati“, rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče.

Organizator ove i svih prethodnih manifestacija bila je Turistička organizacija Modriča.

„Hoćemo da očuvamo ono što je tradicionalno. Da se prisetimo šta su to naše bake pripremale. Kako i na koji način. Opet, mlađe osobe više neguju savremeniju kuhinju, posebno u slatkom asortimanu. Tradiciju i novitete spojimo u dobru i korisnu priču“, rekla je Aleksandra Tošanović, direktorka modričke Turističke organizacije.

„Gastro susreti – Modriča 2017“ imali su za cilj predstavljanje bogate i raznovrsne gastro ponude sa područja Modriče, susednih opština i čitavog regiona.

 

GORDANA NARIĆ SA SVOJIM SLATKIŠIMA

Gordanine slatke časti
Na 4.gastro susretima u Modriči učešće je uzela i Gordana Narić, Modričanka koja je do sada osvojila niz prestižnih priznanja na brojnim manifestacijama širom Evrope. „Valjda su nas široka ponuda, kvalitet i poštovanje kupaca svrstali u red poznatih i nagrađivanih. Naše torte, slatki proizvodi i poznate baklave, za koje tvrdimo da su najbolje u BiH posle sarajevskih, planule su na sajmu u Modriči sve za pola sata. Ljudi nas poštuju i cene, a to je ono poverenje koje smo gradili dugi niz godina“, rekla je Gordana Narić.

 

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...