Home / NOVOSTI / HRONIKA / Osnovci krali laptope iz škole

Osnovci krali laptope iz škole

DOBOJ – Trojica osnovaca iz Modriče osumnjičeni su da su iz škole koju pohađaju ukrali devet laptopa, a odao ih je poprilično nesmotren potez – računare su prodavali.

U pitanju su petnaestogodišnjaci, čiji su postupci policiji postali sumnjivi i prije nego što je škola shvatila da je opljačkana.

“Policajci su primijetili da tinejdžeri, što preko interneta, što po gradu, prodaju laptope. Znajući da je školama u Modriči nedavno donirana računarska oprema, policija je odmah posumnjala da tu nisu čista posla”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Policajci su zatim pozvali lokalne škole i raspitali se da li su im računari na broju i tako potvrdili svoje sumnje.

“Iz jedne škole su rekli da su im nestali laptopi i da to nisu ni prijemijetili sve dok nisu provjerili, pošto je oprema bila zaključana u ormarima”, ističe naš sagovornik upućen u detalje istrage.

Policija iz Modriče prihvatila se tada dodatnog posla te pronašla računare koji su prodati, ali i one koji još nisu pronašli put do kupaca.

Iz PU Doboj juče je saopšteno da su pripadnici Policijske stanice Modriča dan ranije identifikovali trojicu maloljetnih Modričana, za koje se sumnja da su ukrali devet prenosnih računara.

“Svi ukradeni računari su pronađeni i vraćeni. Protiv identifikovanih lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj za tešku krađu”, rekli su iz dobojske policije.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...