Home / NOVOSTI / HRONIKA / Folklorna sekcija obilježila deceniju rada *(FOTO ALBUM)

Folklorna sekcija obilježila deceniju rada *(FOTO ALBUM)

MODRIČA – Folklorna sekcija Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Modriča” obilježila je 10 godina rada koncertom koji su u Modriči održali njeni članovi i gosti iz Banjaluke, Osječana, Skugrića i Dugog Polja.

Koreograf Vidak Stojanović rekao je da je folklorna sekcija KUD-a “Modriča” osnovna da bi gajila izvornu muziku, igru i pjesmu iz modričkog kraja, te čuvala od zaborava običaje Srba prognanih sa Ozrena i iz centralne BiH.

On je naglasio da je za deceniju postojanja folklorna sekcija imala 200 nastupa u Modriči, širom Republike Srpske, BiH, u Srbiji i Sloveniji.

Stojanović kaže da je kroz ovu sekciju od osnivanja prošlo više od 500 dječaka i djevojčica, učenika i studenata, a trenutno je u tri starosne kategorije aktivno 70 članova.

– Folklorna sekcija, kao i KUD u okviru kojeg radi, ima podršku lokalne uprave Modriča, Srpskog kulturnog centra, brojnih privrednika i građana Modriče – naglasio je Stojanović.

Na koncertu, koji je održan sinoć u kulturnom centru Modriča, uručene su zahvalnice Kulturno-umjetničkom društvu “Osječani” iz Osječana kod Doboja, KUD “Zoran Tomušilović” iz Dugog Polja – Botajice i KUD “Savka Mačak” iz Skugrića kod Modriče, te Akademskom kulturno-umetničkom društvu “Vaso Popović” iz Banjaluke.

Zahvalnica za podršku u radu uručena je načelniku opštine Modriča Mladenu Krekiću, Srpskom kulturnom centru i dugogodišnjim sponzorima – modričkim preduzećima “Đurđevak” i “Dukat”.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo radi dopune informacije. Album slika nam je ustupio magnetplus Modriča.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...