Home / NOVOSTI / HRONIKA / FK “Alfa” Modriča – uspješan završetak sezone *(FOTO+VIDEO)

FK “Alfa” Modriča – uspješan završetak sezone *(FOTO+VIDEO)

Fudbalska sezona je završena, klubovi rezimiraju rezultate, planiraju kako dalje. Tako je i u FK Alfa Modriča. Klub je ostvario veliki uspjeh i plasirao se u Prvu ligu Republike Srpske.
O stanju u ovom Klubu i planovima svoje viđenje je za portal modričainfo iznio i Ilija Jevtić, član uprave Kluba a takođe i vlasnik i direktor Tvornice obuće “Alfa” d.o.o. Modriča koja je generalni sponzor FK Alfa Modriča, te ovim povodom je izjavio:

“Ja bih htjeo ovde pozdraviti igrače, pozdraviti rukovodstvo kluba, zaželiti im jednom riječi, hvala. A što to sve znači mi smo pokazali svojim sportskim djelom, ulaskom u prvu ligu, da smo solidna ekipa, da imamo ekipu za dalje takmičenje za viši rang. Ja mislim da ćemo istrajati da ostvarimo ono, a to je da se grad Modriča u toku dvije godine vrati se na vrh, tamo gdje je bila. Moram reći posebno svojim saradnicima Jeliću, Steviću  i trenerskom kadru, a i samom sebi, Iliji Jevtiću, da smo prebrodili mnogo štošta i ostvarili jedan izuzetan rezultat koji do sada niko nije u Republici Srpskoj napravio, dvadeset i dvije utakmice bez poraza i sa gol razlikom 78 naprema 12, i da je to jedna inzvanredna ekipa.
A evo, htio bih i posebno pohvaliti golgetera Neđu Šuku koji se pokazao da je veliki igrač, veliki čovjek. Kompletna ekipa mladih u Alfi, ja dosad u ni jednoj sredini nisam osjetio kao što je u Alfi, ti mladi momci nisu opterećeni ničim drugim nego radom i sportom.
Ovde bi još napomenuo i to da stariji igrači kao što je Tripić, Damjanović,  koji su pokazali da mogu još uvijek dati klubu i  sredini u kojoj se nalaze i njihovu korektnost prema mlađim igračima, oni ih pripremaju da se znaju ponašati i na terenu i izvan terena što je mnogo bitno za nas koji smo odgovorni u klubu a mislim na tehničkog direktora i predsednika kluba kao i na mene jer ta saradnja je na visokom nivou i to se i pokazalo da u Modriči jedina zdrava sredina to smo mi u odbojci i fudbalu pa ide i košarka.

ILIJA JEVTIĆ

Moj apel je svim sportistima, a to se već i pokazuje da mi dolazak mladih u fudbalsku školu Alfa se pokazao veliki interes, i da mi organizujemo u sledećom periodu u saradnji sa trenerima dalje rad i samo rad. Evo, slijedi nam utakmica sa Prijedorom za kvalifikaciju u viši rang Bosne i Hercegovine i moja je želja da Modriču ponovo, kao što sam napomenuo, vratimo  na njeno mjesto gdje je bilo prije, za vrijeme rada i djelovanja našeg bivšeg predsednika Milana Jelića koji je simbol rada u Modriči.
Pokazalo se da su se vratili mnogi prijatelji Modriče što im ja čestitam. Svi dobri ljudi koji imaju u sebi sportski  duh, a to je najbitnije i smatram da ćemo sa tim izvan kluba postići mnogo više nego da smo se kao što je bilo poslednjih 5 – 10 godina, gdje svako radi ono što je hteo.  Sad se zna šta i kako, na koji način se treba organizirati. Pokazali smo ljudima da znamo, da možemo i da hoćemo. Ali to i jesmo, i cilj je bio da vratimo slavu Modriče.
Takođe pozdravljam ove mlade fudbalere koji su došli,  posebno pozdravljam pojačanja koja su došla u Alfu, ta tri pojačanja koja će nam značiti dosta iz tog razloga što su nam i potrebni. Svi oni koji budu želeli da odu iz kluba neće biti smetnje, a mislim da ćemo u toku ove godine imati nekoga gde ćemo ga poslati u Evropu.  A šta to znači da ćemo mu naći neko mjesto po njegovom kvalitetu i u evropskim klubovima, a i to je veliki cilj, ne zbog samo finansijske strane, nego da pokažemo da i u Modriči se bavi i sportom i odgoju mladih fudbalera koji imaju dosta želje da uspiju u svom radu.” – zaključio je gospodin Ilija Jevtić.

ILIJA JEVTIĆ I RADO MIĆIĆ.
Ilij Jevtić okuplja ekipu prijatelja sporta pa i ugledne privrednike a sve to ima za cilj da se zajedno ostvare novi i još veći uspjesi

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Video: Vito Mrkonjić

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...