Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modrički “Malci genijalci” brnzani na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici *(FOTO)

Modrički “Malci genijalci” brnzani na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici *(FOTO)

Beograd je bio domaćin Olimpijade u mentalnoj aritmetici u nedjelju, 10.06.2018. godine na kojoj se takmičilo 1200 mališana iz 15 evropskih zemalja. To je jedinstven događaj i najveće takmičenje tog tipa u jugoistočnoj Europi. Organizator takmičenja je bila Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac koja se bavi razvojem intelektualnih sposobnosti mališana od četvrte do dvanaeste godine.

Malci Genijalci iz Modriče su dokazali da su poslije samo nekoliko mjeseci pohađanja nastave sposobni da se bore sa ostatkom Evrope.
Modrički Malci Genijalci su na ovo takmičenje krenuli prije svega sa željom da se upoznaju sa drugim Malcima Genijalcima i steknu nova prijateljstva i iskustva, ali su se u svoj grad vratili sa izvanrednim rezultatima.
Nikola Simić je u disciplini pismenog dijela osvojio bronzanu medalju što pokazuje rad i trud našeg Nikole. Miljana, Esma, Ivan, Ivani, Marija, Dora, David su se predstavili u najboljem svjetlu. Bravo Modričo, bravo Malci Genijalci.
Za djecu koja mijenjaju svijet.

Sanja Popović-Ninković

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...