Home / NOVOSTI / HRONIKA / Firma “Braća Mićić” otpočela pripremne radnje za gradnju novog dječijeg vrtića u Modriči *(FOTO)

Firma “Braća Mićić” otpočela pripremne radnje za gradnju novog dječijeg vrtića u Modriči *(FOTO)

Juče smo u Berlinskoj ulici zatekli radnu mašinu modričke firme “Braća Mićić” koja je razgrtala snijeg sa zemljišta na kojem je predviđena gradnja novog dječijeg vrtića.
Radnik na mašini nam je rekao da se uklanja snijeg jer bi se otapanjem previše nakvasilo zemljište i to bi otežalo zemljane radove tj. iskope temelja. Zaključili smo da su pripremne radnje za gradnju dječijeg vrtića time već otpočele.
Kontaktirali smo vlasnika i direktora građevinskog preduzeća “Braća Mićić” gospodina Radu Mićića i on je za portal modričainfo izjavio:
–  “Tačno je da su pripremne radnje na terenu već počele. Mehanizacija i radnici su spremni da čim malo otopli, odnosno da se stabilizuje vrijeme i mi ćemo otpočeti sa zemljanim radovima, a potom započeti i gradnju objekta. ” – rekao je Rado Mićić.

Da podsjetimao, u Modriči će  do kraja juna biti  izgrađen novi  Dječiji vrtić. To je  dogovoreno  prije par dana i potpisom Ugovora overeno na  sastanku predstavnika švajcarske humanitarne Fondacije „OBERWALLIS- Djeca našeg svjeta“ sa rukovodstvom opštine Modriča. Inače, ova Fondacija je pre godinu i po dana u Modriči finansirala izgradnju Dnevnog centra za decu ometenu u razvoju u vrednosti od 250 hiljada evra.
Švajcarci će u novu zgradu odbaništa sa pet radnih soba uložiti 550.000 evra. U novo obdanište biće smešteno 100. djece raspoređenih u pet vaspitnih grupa od kojih će jedna biti sa djecom sa posebnim potrebama. Novo obdanište imaće korisnu površinu oko 1100 m2 i biće izgrađeno po pripremlјenom projektu u blizini Dnevnog centra za djecu ometenu u razvoju. Uz te objekte uporedo će biti izgrađena kafe poslastičarnica za djecu i roditelje, čiju izgradnju takođe finansiraju švajcarski humanitarci.

Dobrodošli u Modriču

Vjerujemo da ćete se složiti sa nama ako kažemo da ovakvi događaji već na početku godine daju neki optimizam i nadu da bi ova godina mogla, a i trebala biti uspješnija kako za grad Modriču a tako i za naše sugrađane u svakom pogledu.
Jozef Fuks, predsednik Fondacije „Obervalis – Djeca našeg svjeta“ koji su investitori ovog projekta jednom prilikom je rekao: “Polako se osjećamo djelom Modriče“.
Ovakve osećaje doživjet će svi dobronamjerni ljudi, donatori i investitori jer Modriča na dobronamjernost odgovara korektno i srdačno, prijateljski i domaćinski.
Zato su svi investitori dobrodošli u Modriču i ovdje će zasiguno naići na korektan i prijateljski odnos.
Nadamo da će kroz ove primjere i mnogi drugi prepoznati Modriču kao izuzetno pogodno , pa čak i kao atraktivno mjesto za plasman svojih investicija u razne vrste djelatnosti, kako iz oblasti privrede, poljoprivrede, malih prizvodnih i prerađivačkih kapaciteta, a takođe i u oblasti turizma, ugostiteljstva i svega ostalog, jer Modriča raspolaže prirodnim resursima, kadrovima i ostalim kapacitetima koji mogu zadovoljiti potrebe svih potencijalnih investitora.
Svima njima su vrata širom otvorena i bit će dočekani riječima:
– “Dobrodošli u Modriču” .

Autor: Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...