Home / NOVOSTI / HRONIKA / 21.izbor najuspešnijih u sportu Modriče : BRESTOVAC – UKRAS MODRIČKOG SPORTA! *(FOTO)

21.izbor najuspešnijih u sportu Modriče : BRESTOVAC – UKRAS MODRIČKOG SPORTA! *(FOTO)

21.izbor najuspešnijih u sportu Modriče

MODRIČA – Svečanost o kojoj će se pričati danima dónela je imena najuspešnijih pojedinaca i kolektiva u sportu Modriče.

Tako je Branko Brestovac proglašen najuspešnijim sportistom Modriče za 2016.godinu, a odbojkaški klub čiji je on kapiten je i najuspešniji kolektiv modričkog sporta u godini iza nas. Ako se ima u vidu da je trener tog kluba Lazo Cvijić najuspešniji među kolegama, a Vid Blagojević kao predsednik kluba i sportski radnik Modriče za prošlu godinu, onda je lako zaključiti da se odbojka vraća na staze uspeha.

Modriča je bila i ostala, čak i u velikoj Jugoslaviji, sportski prepoznatljiva po odbojci. Bezgraničnim entuzijazmom ta tradicija se čuva tako da je i najbolji sportista za 2016.godinu upravo odbojkaš – Branko Brestovac!

“Ovo je velika čast za mene. Dolazim iz kluba koji je odbojkaška mladost. Čast mi je biti kapiten kluba koji se, ubeđen sam, vraća u Premijer ligu BiH. Ovo priznanje i obavezuje. Dakle, valja biti što uspešniji, a hoćemo i želimo doneti u Modriču trofeje”, rekao je Brestovac.

BRANKO BRESTOVAC, LAZO CVIJIĆ I VID BLAGOJEVIĆ


Lazo Cvijić
je u minulih pet godina selektovao i radio sa sjajnom ekipom mladih odbojkaša iz Modriče, te došao do samog vrha u domaćim merilima u mlađim kategorijama, ali i u seniorskoj konkurenciji. Zahvaljujući njemu, klub se danas ponovo ponosi odbojkašima kao što su Novaković, Borojević, Bencun, Gavrić, Popović.

“Ja definitivno mislim da se Modriča vraća u sami vrh odbojke Republike Srpske i BiH. Mi smo ta najlepša odbojkaška priča u ovoj zemlji”, rekao je Cvijić.

Sport uvek traži više i bolje. On je upravo i zbog toga postao magija za celu armiju svojih poklonika. U sportu se gubi i dobija, a najbolji, najhrabriji i najodvažniji bez obzira na rezultat – uvek idu dalje! Toga je bio svestan i Vid Blagojević koji je kao predsednik muškog odbojkaškog kluba Modriča, sa saradnicima, preporodio koelktiv. Proglašen je za sportskog radnika Modriče za 2016.godinu.

“Moje priznanje je priznanje mojim igračima, oni su modrička mladost i ponos. Ponosan sam na njih i naše trenere. Srećni smo da imamo toliko talenata za koje verujemda će nastaviti tamo gde su stali Boro Jović, braća Milošević, Esad Herdić, Boro Živanović itd. Oni su budućnost modričkog sporta. Rad u sportu je sizifov posao. Nema tu nadoknade, ima gubljenja zdravlja. Ipak, vredi. Sportisti nam vrate rezultatima, pobedama, radostima. Budućnost modričkog sporta je rad sa mladim talentima”, rekao je Blagojević.

Doživevši poverenje građana u talasima, načelnik Modriče Mladen Krekić, hteo – ne hteo, golim šakama je uhvatio živu vatru. Plamen i žar naše nemoći koji su pretili da spale ceo modrički sport i da živimo samo od lepih sećanja i uspomena. Na sreću, nije sagorela i poslednja nada, pa je sredstvima lokalne zajednice i razumevanjem rukovodstva modričke opštine jedan broj sportskih grana preboleo i najteže bolesti, klubovi udahnuli onoliko svežine koliko je bilo, pa rezultata ,ipak, ima.

“Videli smo veliku svečanost. Plava sala SKC bila je krcata. Mnogo mi to znači kao čoveku i roditelju. Ova masovnost je dokaz da mismo napustili sport, iako su neki naši donatori okrenuli leđa modričkom sportu. Polako se naš sport oporavlja i lagano vraća na staze stare slave. I dalje ćemo podržavati našu mladost i sportiste. Hoćemo da ovaj grad bude predstavljen kao grad ljubavi, sporta, mladosti. Ozdraviće sport Modriče u potpunosti”, rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče.

SPORTOM PROTIV BOLESTI – NEDO STANKOVIĆ

Dodeljene su i Diplome sa srebrnjakom za najperspektivnije sportiste ovog grada. Najveći aplauz pobrao je Nedo Stanković, najperspektivniji kadet Modriče. Rođen je 2002.godine. Učenik 9.razreda OŠ”Sveti Sava”, član Karate – kluba “Šampion”. Punih 8 godina trenira karate, nosilac je braon pojasa u karateu. Do sada je osvojio 35 medalja. U prošloj godini učestvovao na Internacionalnom turniru u Beogradu, na otvorenom prvenstvu Vojvodine i na međunarodnom turniru u Tuzli. Od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske nagrađen je sportskom stipendijom kao dete iz kategorije dece sa posebnim potrebama. Bolest ga sprečava da pokaže sve šta zna i ume, a on uspeva da beleži zapažene rezultate. Veliki borac koji sportom želi do zdravlja.

“Bavljenje sportom je moj život. To je moje zdravlje i osećam se najlepše kada treniram. Ovo priznanje mnogo mi znači. Zahvalan sam svima koji me podržavaju, pa i ljudima koji su mi ovo priznanje dodelili. Neću vas izneveriti”, rekao je Stanković.

Za privredne subjekte koji su u 2016.godini imali ispruženu ruku koja daje, pripale su zahvalnice. Dobilo ju je i preduzeće za proizvodnju obuće “Alfa”.

OK MODRIČA SA MLADENOM KREKIĆEM I ILIJOM JEVTIĆEM

“Pola veka sam u sportu. Udružio sam sve svoje želje , pa sam odlučio da pomažem sportiste. Nastavljam podržavati sve, posebno naše sportiste u Modriči. Apelujem na sve kolege i dobre ljude iz dijaspore, te naše sportiste iz davnih dana da se udružimo i pomognemo modrički sport. Da ponovo bude što je bio nekada”, rekao je Ilija Jevtić, direktor kolektiva.

I najpoznatiji sportisti, oni koji su okrunili planetarnu slavu, uvek se sa nestrpljenjem vraćaju kući, u zavičaj, u klub odakle su otišli u porodicu slavnih, do samog neba izrasli. To je potvrda da je porodično gnezdo najtoplije, a u sportu se i ne može bez takmičenja na nivou svoga mesta gde se živi i stvara. Tako su pohvaljeni fudbaler Mario Milinović, odbojkašica Jovana Bozoljac, karatista i trener Dragan Živković, sportski radnik Aleksandar Ristić, pa Opštinski fudbalski savez Modriča, FK”Skugrić 1964, a posebnu pohvalu dobila je Bosa Lovre koja je dugi niz godina u FK”Modriča”, svedočeći svim njegovim uspesima i padovima u poslednje dve decenije.

I tako, Modričane je okupio sport. Nadati se da će tako biti i u budućem vremenu.

Kao večni pratilac svakog časnog i čestitog života…

Slađan JEREMIĆ

POSTHUMNO PRIZNANJE
Smrt je iz modričkih sportskih redova odnela sjajnog čoveka i velikog fudbalskog pregaoca. Čini se da odavno Vranjak i Modriča nisu bili tako tmurni, kišoviti, kao pepeo sivi kao te subote, 12.novembra 2016.godine. Iznenada, u 28.godini, preminuo je golman i predsednik FK ”Trebavac” iz Vranjaka Stanislav Ilić. Kada je bilo kako je bilo i šta je bilo, posthumnim priznanjem opština Modriča odala je počast mladom čoveku. Tako se čuvaju uspomene na njegovu ljudskost i veliku odanost fudbalu.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali, mi ga dodajemo kao dopunu informacije.
Fotografije je snimila modričainfo produkcija.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...