Home / NOVOSTI / SPORT / Finale za anale: Đoković pregazio Berdiha

Finale za anale: Đoković pregazio Berdiha

PEKING – Najbolji svjetski teniser Novak Đoković danas je nakon dva seta u finalu ATP turnira u Pekingu, za samo 66 minuta, savladao Čeha Tomaša Berdiha.

Sjajnom izdanju srpskog tenisera nije se mogao suprotstaviti igrač koji, kao i Đoković, do danas nije izgubio set. Ovog puta Đoković je podsjetio na svoje najbolje igre, slavivši sa 6:0, 6:2.

Imao je petostruki “kineski car” šansu da dobije oba seta s nulom, ali je Berdih uspio da spasi čast osvajanjem dva seta nakon 0:6, 0:5.

To je Đokovićev peti uzastopni trijumf u Pekingu i 24. uzastopni dobijeni meč na turnirima u kineskoj prestonici.

Đoković i Berdih su se do sada sastali 18 puta, a u 16 navrata je Novak slavio.

Đoković: Ovo je bilo jedno od mojih najboljih finala

Prvi teniser svijeta Novak Đoković ocijenio je da je protiv Čeha Tomaša Berdiha danas odigrao jedno od najboljih finala u karijeri, kojim je osvojio petu titulu na ATP turniru u Pekingu.

Najbolji srpski teniser je istakao da mu je “očigledno, Peking srećno mesto”.

“Prija mi podrška i gostoprimstvo koje osećam u ovom gradu. To mi daje energiju kojom postižem ovako dobre rezultate. Prvi put sam došao u Peking 2009. i od tada nastavljam da dolazim”, rekao je Đoković, obrativši se sa nekoliko rečenica i na kineskom jeziku oduševljenim navijačima u glavnom gradu Kine.

Izvor: Nezavisne novine

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

TROPIC trke za djecu u sklopu 3. Ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Poslije godine dana pauze, usljed pandemije, trčanje se vraća na modričke ulice. Atletsko rekretivni klub Modriča, 10. jula po treći put organizuje atletsku uličnu trku u dužini od deset kilometara, ...