Home / NOVOSTI / BiH / Fila: Optužnica protiv Orića je farsa

Fila: Optužnica protiv Orića je farsa

BEOGRAD – Advokat Toma Fila nazvao je optužnicu Tužilaštva BiH protiv ratnog komandanta Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića farsom.

Orića terete za ratni zločin protiv srpskih zarobljenika, a to je potvrdio i portparol Tužilaštva Boris Grubješić.

“On se tereti da je 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubio tri zarobljenika srpske nacionalnosti”, naveo je Grubješić.

Fila, međutim, kaže da je ovakva optužnica farsa kao i da će, ako ona bude realizovana, presuda biti oslobađajuća.

“To je klasična farsa jer nisu mogli da stanu na pola puta. Preuzeli su krivično gonjenje od Banjaluke i ništa povodom toga nisu preduzeli godinama. Kada je Orić, po poternici Srbije, uhapšen, oni su se setili toga i Švajcarska ih je podsetila da imaju prednost u hapšenju u odnosu na druge države”, objašnjava Fila.

On podsjeća da do sada nije bilo nijedne presude za zločine nad Srbima u BiH.

“Nažalost, svaka od bivših jugoslovenskih država, BiH, Hrvatska, Srbija i Kosovo, trebalo je da doživi katarzu. Međutim, samo je Srbija doživela katarzu, optužila je svoje ljude za ratne zločine. To nisu uradile ni Hrvatska, ni BiH, ni bilo ko drugi”, zaključuje Fila za Sputnjik.

Izvor: nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...