Home / NOVOSTI / SPORT / Evropa bojkotuje SP 2018. ako Blater pobijedi?

Evropa bojkotuje SP 2018. ako Blater pobijedi?

Predsjednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk najavio je moguć bojkot Mundijala u Rusiji 2018. ako Sep Blater ostane predsjedinik FIFA.

U petak su na programu izbori u FIFA, pored Blatera kandidat je jordanski princ Ali bin al-Husein, koji ima podršku UEFA.

“Ako Blater bude reizabran, onda bi bojkot mogao da bude tema. Engleskoj bi tada bila potrebna podrška svih UEFA saveza kako bi to imali značaj. Ne bi bilo svrhe da se povuče samo Engleska, ili još 2-3 zemlje, a ostali da ostanu”, rekao je Dajk, a prenosi B92.

Dajk je ipak uvjeren da Blater ne može da dobije izbore nakon skandala koji je izazvalo hapšenje visokih zvaničnika FIFA, koji su osumnjičeni za korupciju.

Rezultati izbora na 65. Kongresu FIFA bi trebalo da budu poznati oko 17 časova. Za izbor je potrebna dvotrećinska većina od 209 glasova u prvom krugu, ili prosta u drugom.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U TROPIC DJEČIJIM TRKAMA U MODRIČI UČESTVOVALO 200 MALIŠANA

Atletsko rekreativni klub Modriča protekle subote organizovao je po treći put atletsku trku u dužini od 10 kilometara. Manifestacija koja ima za cilj promovisanje zdravih životnih navika te kulturnih i ...